ΕΛΛΑΔΑ

«Dr Θάνατος»: Ξεσπούν οι γονείς του 16χρονου – «Έτσι ξεψύχησε το παιδί μας»

«Dr Θάνατος»: Ξεσπούν οι γονείς του 16χρονου – «Έτσι ξεψύχησε το παιδί μας»

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις - Πατούσε πάνω στην αγωνία και την απελπισία των γονιών που έβλεπαν τα παιδιά τους να είναι βαριά άρρωστα.

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η δράση του ψευτογιατρού που έπειθε τα θύματα του πως μπορεί να τα θεραπεύσει από τον καρκίνο με διάφορα μαντζούνια και γιατροσόφια.

Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγιζε τους ασθενείς και τις οικογένειές του είναι αδιανόητος και έχει προκαλέσει σοκ ακόμα και στους έμπειρους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Το Star αποκάλυψε την μηνυτήρια αναφορά των γονιών του 16χρονου από τις Σέρρες που έχασε τη ζωή του εξαιτίας των χειρισμών του «Δρ. θάνατου». Τα όσα αποκαλύπτονται προκαλούν ανατριχίλα, με τους γονείς να καταγγέλλουν ότι ο ψευδογιατρός κατηγορούσε το παιδί τους για το ότι δεν ανταποκρινόταν στη θεραπεία.

«Τον ακούγαμε να λέει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, γιατί όλα τα δημιουργεί το δύστροπο και αντιδραστικό στη θεραπεία παιδί μας που το έχουμε κακομαθημένο. Τον ακούγαμε τυφλά, με αποτέλεσμα να πιέζουμε το παιδί μας για να καταπίνει όλα τα αηδιαστικά φάρμακα και αποστάγματα που του έδινε ο «Κοντός», να το μαλώνουμε όταν εξέφραζε δυσφορία. Νοιώθουμε εκ των υστέρων ότι βασανίζαμε εμείς οι ίδιοι το παιδί μας, τυφλωμένοι από την ελπίδα και τις ψευδείς παραστάσεις του περί βεβαίας ίασης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς του 16χρονου.

Το μαρτύριο κράτησε μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου του 2016, όταν το παιδί τους έπεσε σε κώμα μέσα στο δωμάτιό του και με τύψεις που δεν κατάφερνε να κάνει σωστά τη θεραπεία, αφού συνεχώς έκανε εμετό, λέγοντας ένα ξεψυχισμένο «συγγνώμη», που ήταν και η τελευταία του λέξη.

«Για ενάμιση μήνα μαρτύρησε προσπαθώντας να ακολουθήσει τη θεραπεία κάνοντας εμετούς και αδυνατίζοντας μέρα με τη μέρα. Για όλα αυτά μας έλεγε ότι τον έχουμε κακομαθημένο, ότι πρέπει να τον μαλώνουμε να μην τον χαρίζουμε για το καλό του. Και εμείς τον ακούγαμε. Διαχειρίστηκε την πολύτιμη ζωή του παιδιού μου με ψεύτικο τρόπο και εμείς ζούσαμε μέσα στην πλάνη μας», λένε οι γονείς.

Ο «Κοντός» υποδυόταν πολλούς ρόλους με ένα κοινό γνώρισμα: την πειθώ και τον ψυχικό καταναγκασμό. Όπως λένε οι γονείς του 16χρονου νόμιζαν ότι τους υπνώτιζε.
«Είχε το θράσος να μας εμπαίζει ακόμη και όταν το παιδί ψυχορραγούσε στην εντατική. Μας έλεγε ότι σε λίγες ημέρες θα συνέλθει, αφού για όλα έφταιγε μια γαστρεντερίτιδα που τον είχε ταλαιπωρήσει», λένε ξεσπώντας οι γονείς του 16χρονου.

Κάθε μέρα έρχονται στο φως και νέες καταγγελίες για τον ψευτογιατρό που οδήγησε χωρίς ίχνος ανθρωπιάς στον θάνατο τρεις ανθρώπους και εξαπάτησε δεκάδες άλλους.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, ο αριθμός των θυμάτων του «μαϊμού» γιατρού έφτασαν τα 53 άτομα, καθώς μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες οκτώ ακόμα άτομα έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν κι εκείνα στα δίχτυα του, ενώ ο αριθμος αυτός αναμένεται να αυξηθεί με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τη Δευτέρα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι θα ανοίξουν τα στόματα κι άλλων ασθενών και αναμένονται και νέα στοιχεία για την υπόθεση τις επόμενες 48 ώρες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι είχε καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη τους, όπως αποδεικνύεται και από τις επικοινωνίας που είχαν μαζί του.

Η ΕΛ.ΑΣ. ζητά από τους πολίτες που γνωρίζουν στοιχεία για τον 47χρονο να επικοινωνούν με τις Αρχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικουρικές: Μπαίνουν τα αναδρομικά - Δείτε το ποσό που θα πάρετε