ΕΛΛΑΔΑ

Σπ. Μουζακίτης: Δικαίωμα του Μ. Παπαϊωάννου το ερώτημα αντικατάστασης

Σπ. Μουζακίτης: Δικαίωμα του Μ. Παπαϊωάννου το ερώτημα αντικατάστασης

Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου όπου κι αν με τοποθετήσει η υπηρεσία μου, δήλωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.

Ο κ. Μουζακίτης υποστήριξε ότι το ερώτημα αντικατάστασης του ιδίου και του Γρηγόρη Πεπόνη ήταν «μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων και των δικαιωμάτων του υπουργού Δικαιοσύνης να αποστείλει το ερώτημα αντικατάστασής μας. Εναπόκειται πλέον στην κρίση του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου. Εγώ θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ τη δικαιοσύνη ως οικονομικός εισαγγελέας. Αλλά, όπου αλλού κι αν με τοποθετήσει η υπηρεσία μου, θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου».

Επίσης, επισήμανε ότι η οικονομική εισαγγελία πλήττει τη φοροδιαφυγή. «Μέσα σε 2 - 2,5 μήνες μελετήσαμε εκατοντάδες φακέλους φοροφυγάδων, δώσαμε παραγγελία για τη σύλληψη περισσοτέρων από 300, σε ολόκληρη την Ελλάδα κι όλα αυτά χωρίς να έχουμε την παραμικρή βοήθεια. 7 μήνες ζητούσαμε έστω κι έναν δικαστικό υπάλληλο να μας συνδράμει. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό που θα είμαστε εδώ», συμπλήρωσε.