Μεγάλη φωτιά στη Χίο: Σε ύφεση το μέτωπο (pics+vid)

Newsbomb

Σε ύφεση είναι εδώ και λίγη ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το πρωί της Τετάρτης (01/07) στην κεντρική Χίο και συγκεκριμένα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στη ΒΙΑΛ.

Εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές περιόρισαν τη φωτιά με αποτέλεσμα στις 2.00 μ.μ. να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής προστάτευσαν τελικά τους οικισμούς που κινδύνευσαν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο εστάλησαν αρχικά 27 πυροσβέστες, εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery:

Στα τρία μέτωπα της φωτιάς βρέθηκαν και εθελοντές, ενώ στη Χίο έφθασαν και τέσσερα ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο σχολείο Βαβύλων και έχει κατεύθυνση τα Σκλαβιά και το Θολοποτάμι. Λόγω της έντασης των ανέμων και του μεγέθους της φωτιάς, δόθηκε εντολή οι κάτοικοι των δύο οικισμών να βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν τους οικισμούς αν παραστεί ανάγκη.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τους πυροσβέστες, στην περιοχή επιχειρούν και μονάδες της αστυνομίας και του στρατού.

Για την εξέλιξη της φωτιάς μίλησε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Λύγισε στην έναρξη της τελευταίας της εκπομπής (vid)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved