Πρόεδρος Καστελόριζου στο Newsbomb.gr: Έφυγαν οι τουρίστες, τρόμαξαν από τις αερομαχίες

Ευδοκία Μύτιλη

INTIME NEWS

Αδειάζει από τουρίστες το νησί - «Βροχή» οι ακυρώσεις στο ακριτικό νησί - Τι λέει ο πρόεδρος του Καστελόριζου στο Newsbomb.gr .

Κύμα από αποχωρήσεις και ακυρώσεις στις κρατήσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία έχει προκληθεί μετά τις προκλήσεις της Τουρκίας έξω από το Καστελόριζο.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το πρόεδρο του ακριτικού νησιού για να μας δώσει την εικόνα που επικρατεί από χθες στο Καστελόριζο, με τον Δημήτρη Αχλαδιώτη να περιγράφει μία εικόνα ηρεμίας αλλά και αποχώρησης τουριστών από την περιοχή.

«Οι τουρίστες τρόμαξαν, δεν έχουν συνηθίσει τις αερομαχίες. Για εμάς τέτοιες καταστάσεις είναι συνηθισμένες, τις έχουμε στο "πετσί" μας» είπε στο Newsbomb.gr «Έχει φύγει και ο τελευταίος τουρίστας από το νησί», είπε.

«Ελληνικά και τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούσαν για περισσότερο από δυόμιση ώρες πάνω από το Καστελόριζο. Μάλιστα, γύρω στις 16:00 έσπασαν το φράγμα του ήχου, προκαλώντας δυνατό θόρυβο. Οι τουρίστες φοβήθηκαν και μπήκαν στα κινητά τους για να ενημερωθούν για το τι έγινε. Αμέσως μετά μάζεψαν τα πράγματα τους και προσπαθούσαν να βρύον τρόπο να φύγουν» είπε.

Τέλος ο πρόεδρος του Καστελορίζου σημειώνει πως το νησί έχει ανάγκη τον τουρισμό τονίζοντας πως «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως το Καστελόριζο είναι ασφαλές και καλούμε τους τουρίστες να επιστρέψουν».

Υπενθυμίζεται πως περίπου 100 τουρίστες αποχώρησαν εσπευσμένα το πρωί της Τετάρτης (22/07) με το πλοίο της γραμμής από το Καστελόριζο μετά τις χθεσινές αερομαχίες. Τα τηλέφωνα «σπάνε» στα τουριστικά πρακτορεία του ακριτικού νησιού, ενώ προχωρούν σε ακυρώσεις για τον Αύγουστο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κόρινθο - Εισήγηση για προληπτική εκκένωση οικισμού

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved