ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οριστικό! Με περισσότερους επιβάτες θα ταξιδεύουν τα πλοία - Αυξάνεται η πληρότητα

Κορονοϊός: Οριστικό! Με περισσότερους επιβάτες θα ταξιδεύουν τα πλοία - Αυξάνεται η πληρότητα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αυξάνεται η πληρότητα στα πλοία, με απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Την στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να... επανακάμπτει, αίσθηση προκαλεί η απόφαση να αυξηθεί από σήμερα το ποσοστό της πληρότητας στα πλοία της ακτοπλοΐας από το 65 μέχρι και στο 85%.

Σε ιχύ παραμένει η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να ενδιαιτώνται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

Επίσης, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο. Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού στα επιβατηγά και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στα υδροπτέρυγα

Σε ό,τι αφορά τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα, η πληρότητα μπορεί να αυξηθεί στο 80% (από 50% που ίσχυε έως σήμερα), μόνο εάν διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνεται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, καθώς και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επίσης, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο. Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να τηρούν τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Πρόστιμα

Για κάθε παράβαση των διατάξεων καθώς και των μέτρων επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος και πρόστιμο 1.000 ευρώ στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Νεκρός διάσημος ράπερ - Τον διαμέλησε η σύζυγός του