ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Προειδοποίηση Γαργαλιάνου - Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος (vid)

Κορονοϊός: Προειδοποίηση Γαργαλιάνου - Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος (vid)
Intime News

Για το εμβόλιο του κορονοϊού αλλά και τη χρήση μάσκας ο κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, στο Mega.

Ο κ. Γαργαλιάνος αναφέρθηκε στο θέμα του «εθνικισμού των εμβολίων». Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «ο εθνικισμός των εμβολίων θα παρατείνει την πανδημία».

Στάθηκε επίσης στα θέματα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του εμβολίου, τονίζοντας πως σημαντικό είναι το ζήτημα της διαθεσιμότητάς του. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, «το εμβόλιο μπορεί να είναι διαθέσιμο και να εμβολιαστεί μεγάλος αριθμός του πληθυσμού μέχρι τις αρχές του 2021» είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσκολίες που θα υπάρχουν τον χειμώνα – κυρίως λόγω της αύξησης του συγχρωτισμού, αλλά και λόγω των άλλων ιώσεων που θα υπάρχουν.

Συνέστησε δε στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να μην συμπέσουν στον οργανισμό τους η γρίπη και ο κορονoϊός και για να μπορούν οι γιατροί να κάνουν τη σωστή διάγνωση.

Αναφέρθηκε επίσης στη χρήση της μάσκας από τους μαθητές. Ειδικά για τους εφήβους, σημασία έχει η σωστή ενημέρωση και τα μηνύματα που θα τους μεταδώσουμε, είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάκης Αρναούτογλου: «Αν επαληθευτεί αυτό...» - Η πρόγνωση που τον εντυπωσίασε