ΕΛΛΑΔΑ

Live η ενημέρωση για την κατάσταση στη Μόρια - Ανακοινώνονται μέτρα

Live η ενημέρωση για την κατάσταση στη Μόρια - Ανακοινώνονται μέτρα

Καταστράφηκε ολοκληρωτικά ο καταυλισμός

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας δίνουν αυτή την ώρα συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση στη Μόρια.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση στη Μόρια μετά τη μεγάλη φωτιά που προκάλεσε σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.

Όπως ανακοίνωσε αμέσως μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, για το νησί αναχώρησαν, με εντολή του πρωθυπουργού, κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ.

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως τα οκτώ από τα 35 κρούσματα εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στο δεύτερο χώρο απομόνωσης

«Έχουν καταστραφεί οι χώροι διοίκησης, άλλες διοικητικές εγκαταστάσεις και ένα μέρος μόνο από τον χώρο φιλοξενίας», είπε ενώ τόνισε πως δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή αγνοούμενους.

Ο υπουργός εξήγησε πως καταστράφηκαν τα καταλύματα περίπου 3.500 αιτούντων άσυλο και τόνισε: «Οι πλέον ευάλωτοι περίπου 1.000 στον αριθμό θα διανυκτερεύσουν σε πλοίο. Επίσης αύριο θα καταπλεύσουν δύο αρματαγωγά για προσωρινή φιλοξενία τους».

Οι υπόλοιποι θα μείνουν σε σκηνές που θα εγκατασταθούν στη Μόρια, σε κομμάτι του ΚΥΤ που δεν καταστράφηκε. Επίσης θα μείνουν σε τρίτους χώρους, σε σημεία που θα υποδειχθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ Ανάβυσσος: Στις αυλές των πρώτων σπιτιών οι φλόγες - Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο