ΕΛΛΑΔΑ

«Ιανός» - Νίκας στο Newsbomb.gr: Πλημμύρισαν πάνω από 25 σπίτια στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης

«Ιανός» - Νίκας στο Newsbomb.gr: Πλημμύρισαν πάνω από 25 σπίτια στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης

Προβλήματα με πλημμύρες έχει προκαλέσει το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός» από περιοχές της ανατολικής Κορινθίας - «Βούλιαξαν» τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης - Τι αναφέρει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

«Τα πράγματα είναι δύσκολα σήμερα καθώς έβρεχε όλη τη νύχτα», περιέγραψε την κατάσταση μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

«Επιχειρούμε από νωρίς το πρωί με περισσότερα από έξι μηχανήματα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι έχουν πλημμυρίσει τουλάχιστον 25 σπίτια στην περιοχή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης.

Ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε ότι δεν κινδύνευσε η ζωή κάποιου πολίτη από το πέρασμα της κακοκαιρίας ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα από εδώ και πέρα καθώς όπως είπε «τα φαινόμενα φαίνεται ότι είναι σε ύφεση».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει 16 κλήσεις από τις περιοχές των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και της Αλμυρής για απαντλήσεις υδάτων, ενώ με απόφαση της Αστυνομίας έχει κλείσει, για προληπτικούς λόγους, η Εθνική Οδός Ισθμού - Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, «μόνο στην παραλιακή περιοχή των Κεχριών υπάρχουν προβλήματα» και εξήγησε: «Λόγω των βροχοπτώσεων, το βουνό που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων και τον περασμένο Ιούλιο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, "κατέβασε" νερά στην παραλιακή περιοχή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια προβλήματα με πλημμύρες, ενώ πέτρες έχουν πέσει στο οδόστρωμα της λεωφόρου Επιδαύρου.»

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο του Hlektra.gr:

Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων, γι' αυτό όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες Αποκάλυψης στην Κεφαλονιά (pics)