ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Αποκλεισμένος από την κακοκαιρία για 7η μέρα – Ο σύγχρονος «ερημίτης» της Οίτης!

Φθιώτιδα: Αποκλεισμένος από την κακοκαιρία για 7η μέρα – Ο σύγχρονος «ερημίτης» της Οίτης!

Ο Αλέξανδρος Ξηροτύρης πριν 15 περίπου χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα για να ζήσει   στο Ροδοκάλο Υπάτης, τοπωνύμιο ενός κτήματος στο όρος Οίτη που βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων, στα όρια του εθνικού δρυμού.

Οι τίτλοι ιδιοκτησίας και τα συμβόλαια του κτήματος με το μισογκρεμισμένο σπίτι του προπάππου του, χρονολογούνται από το 1874! Όλα αυτά τα χρόνια με ατέλειωτες ώρες προσωπικής εργασίας και τεράστιες δυσκολίες αφού το οδικό δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα, στην πρώτη βροχή, ο νέος ένοικος, κατάφερε να καθαρίσει το κτήμα των προγόνων του, να φτιάξει ένα ασφαλές μικρό σπίτι και αποθηκευτικούς χώρους για τις ζωοτροφές και τα εργαλεία του.

Δείτε την gallery:

Δέντρα, κηπευτικά, κότες, κατσίκες… Όνειρο ζωής να ασχοληθεί με τον ήπιας μορφής αγροτουρισμό, ανοίγοντας το κτήμα σε φυσιολάτρες και πεζοπόρους που σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου καταφθάνουν στο σημείο εκείνο της Οίτης, ως εκδρομείς.

Όπως είναι φυσικό το πέρασμα της τελευταίας κακοκαιρίας άφησε βαθιά τα σημάδια του και στον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του. Στον Ροδοκάλο. Πρόκειται για έναν δρόμο που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν αγροτικός -αφού υπάρχουν και άλλοι ιδιοκτήτες γης στην ίδια περιοχή- το δασαρχείο όμως άλλαξε τον χαρακτηρισμό του σε Γ’ δασικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την συντήρηση και εν τέλει για την υποβάθμιση του.

Αποκλεισμένος για 7η μέρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξανδρος μετατρέπεται σε «ερημίτη» λόγω καιρικών συνθηκών. Βροχές, χιόνια, αποκλεισμός και ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης που θυμίζει survivor.

«Όταν υπάρχει πρόβλημα στο δρόμο δεν μπορεί να προσεγγίσει αυτοκίνητο. Ανεβοκατεβαίνω μέχρι την πόλη για να προμηθευτώ υλικά για τις βλάβες, τροφή και ζωοτροφές με τα χίλια ζόρια πάνω σε ένα παλιό μηχανάκι…» λέει ο ίδιος στο Lamianow.gr περιγράφοντας τις συνθήκες που ζει σήμερα αλλά και κάθε φορά που ένα κύμα κακοκαιρίας αφήνει τα ίχνη του στον περιβόητο δρόμο.

Πηγή: lamianow.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν... πάτησε το κουμπί - Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι