ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Απειλείται οικισμός από τις πλημμύρες

Βόλος: Απειλείται οικισμός από τις πλημμύρες

Θύμα της κακοκαιρίας έπεσαν αρκετές περιοχές της Μαγνησίας, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με τις πλημμύρες.

Στην περιοχή Κάρλα, μεγάλη έκταση πλημμύρισε, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της χθεσινής ημέρας, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος πλημμύρας ακόμη και του παρακείμενου οικισμού της Κερασιάς. Η πλημμύρα, προκλήθηκε, λόγω της μη λειτουργίας του αντλιοστασίου.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, ενημερώθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, Κώστα Καρτάλη για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργεί στην περιοχή ενημερώθηκε.

Αντιπεριφερειάρχες της Λάρισας και της Μαγνησίας επισκέφθηκαν το αντλιοστάσιο της Κάρλας, όπου ενημερώθηκαν από παραγωγούς της περιοχής πως παρά το γεγονός ότι υπήρξε έγκαιρη πρόγνωση των ακραίων καιρικών συνθηκών, η ΕΥΔΕ (φορέας διαχείρισης της Κάρλας), δεν μερίμνησε ώστε να ανοίξουν εγκαίρως οι πόρτες του φράγματος, προκειμένου το νερό να καταλήξει στην λίμνη και όχι στα γειτονικά χωράφια, όπως τελικά συνέβη.

Κατά τα άλλα στο νομό Λάρισας άρχισαν οι καταγραφές των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ μετά τη χθεσινή θεομηνία, με πληθώρα ζημιών να εντοπίζεται σε ποιμνιοστάσια και με τους κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται επειδή, όπως ενημερώθηκαν, αποζημίωση θα λάβουν μόνο όσοι έχουν άδεια λειτουργίας για τα ποιμνιοστάσιά τους.