ΕΛΛΑΔΑ

Σενάριο για καθολικό lockdown την 28η Οκτωβρίου - Όλη η αλήθεια

Σενάριο για καθολικό lockdown την 28η Οκτωβρίου - Όλη η αλήθεια

Κορονοϊός: Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο συνωστισμού στις φετινές δοξολογίες της 28ης Οκτωβρίου, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι ήδη επιβαρυμένο σε πολλές περιοχές της χώρας και οποιαδήποτε περαιτέρω θα είναι πολύ επιζήμια.

Στο Μέγαρο Μαξίμου άκουσαν με ανακούφιση το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, με το οποίο ο κ. Ιερώνυμος κάλεσε δημοτικούς, περιφερειακούς και πολιτικούς αξιωματούχους «να τιμήσουν τις ηρωικές θυσίες των προγόνων μας χωρίς να λάβουν μέρος στις επίσημες τελετές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν τη βασική πηγή διασποράς του ιού».

Η κυβέρνηση, όπως σπεύδουν να υπενθυμίσουν κυβερνητικές πηγές, έχει προ πολλού ανακοινώσει ότι φέτος δεν θα γίνουν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.

Παράλληλα όμως, επισημαίνουν την ανάγκη να αποφευχθεί και ο συνωστισμός στις Δοξολογίες.

Για τον λόγο αυτό, και θέλοντας να δώσει πρώτη το παράδειγμα, η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο υπεύθυνο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων και ανακοίνωσε ότι ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της δεν θα παραστούν στη Δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου.

Τα περασμένα εικοσιτετράωρα υπήρξε προβληματισμός από μερίδα επιστημόνων για την χρησιμότητα που ενδεχομένως θα είχε ένα πιο δραστικό μέτρο για τη συγκεκριμένη ημέρα, όπως π.χ. ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών.

Τελικά, ο προβληματισμός παρέμεινε σε επίπεδο σεναρίων, ενδεχομένως γιατί κρίθηκε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν πλήρως αναντίστοιχο με το πνεύμα της ημέρας και θα σκορπούσε πανικό στους πολίτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ημερομηνία-κλειδί η 15η Νοεμβρίου - Η κρίσιμη σύσκεψη και τα νέα μέτρα