ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λήμνου, Ικαρίας, Αγίου Ευστρατίου, Φούρνων, Οινουσσών και Ψαρών θα παραμείνουν κλειστές για σήμερα Παρασκευή (10/2).

Αυτό αποφασίσθηκε το βράδυ της Πέμπτης μετά την πρωτοβουλία που πήρε ο περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής, για να αποτραπεί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. στο Αιγαίο.

Την ερχόμενη Τρίτη, σε συνεργασία με τους φορείς του Νοτίου Αιγαίου θα γίνει συνάντηση με τους βουλευτές του αρχιπελάγους στην Αθήνα και την Τετάρτη θα επιδιωχθεί όλοι οι φορείς του Αιγαίου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, προβάλλοντας την ίδια διεκδίκηση.

«Απευθύνομαι στην αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, στο Πανεπιστήμιο και σε όλους τους φορείς. Την Κυριακή θα περάσει η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου. Εγώ από αυτό το βήμα καλώ όλους τους δημάρχους, όλους τους φορείς. Πρέπει να τα κλείσουμε όλα. Για να καταλάβουν όταν διαπραγματεύονται ότι δεν είναι μόνο "κόψε το ένα και κόψε το άλλο".
Έπρεπε η τρικομματική κυβέρνηση να βάλει στο μνημόνιο ότι δε θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές στα νησιά» σημείωσε ο κ. Γιακαλής, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και ενίσχυσης των αντιδράσεων προκειμένου, σε συντονισμό και με το Νότιο Αιγαίο, να γίνει κάθε δυνατή ενέργεια για την αποτροπή της κατάργησης του ευνοϊκού μέτρου που αντισταθμίζει στα νησιά το υψηλότατο μεταφορικό κόστος.