ΕΛΛΑΔΑ

Black Friday 2020: Η... μεγάλη μέρα των εκπτώσεων πλησιάζει - Πότε πέφτει

Black Friday 2020: Η... μεγάλη μέρα των εκπτώσεων πλησιάζει - Πότε πέφτει

Black Friday 2020: Εν μέσω lockdown και αυστηρών περιορισμών στην κυκλοφορία, πολλοί καταναλωτές περιμένουν την «Μαύρη Παρασκευή» για να κάνουν τα ψώνια τους... διαδικτυακά. 

Η Black Friday έγινε πλέον θεσμός στη χώρα μας, καθώς πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν εκείνη την ημέρα τις αγορές τους για να επωφεληθούν από τις μεγάλες εκπτώσεις!

Η Black Friday φέτος θα «γιορταστεί» στις 27 Νοεμβρίου και τα καταστήματα ετοιμάζονται για γενναίες προσφορές, αλλά αυτή τη φορά διαδικτυακά, λόγω lockdown.

Ωστόσο, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μη δελεάζονται από φαινομενικά εντυπωσιακές προσφορές οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να είναι παραπλανητικές.

Μια αξιόπιστη εμπορική ιστοσελίδα θα πρέπει να παρέχει:

Την ταυτότητα του προμηθευτή (πλήρης εταιρική επωνυμία, έδρα, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, ταχυδρομική διεύθυνση, ΑΦΜ και αριθμό ΓΕΜΗ).

Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος και την συνολική τιμή του συμπεριλαμβανομένων φόρων, επιβαρύνσεων, εξόδων αποστολής, τυχόν εξόδων σε περίπτωση επιστροφής κ.λπ.).

Τη διαθεσιμότητα, τον τρόπο πληρωμής και αποστολής του προϊόντος.

Επίσης, συστήνεται στους καταναλωτές:

Να προτιμούν να συναλλάσσονται με γνωστά σε αυτούς ηλεκτρονικά καταστήματα.

Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην περίπτωση που ένα προϊόν πωλείται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή και να αποφεύγουν τις προσφορές που εμφανίζονται σε αναδυόμενα παράθυρα, αν προέρχονται από άγνωστους ιστοτόπους.

Να αποφεύγουν να παρέχουν προσωπικά δεδομένα αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας.

Να κρατούν αρχείο με τις συναλλαγές τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σάλος για το κορονο-πάρτι στη Θεσσαλονίκη: Η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στους φοιτητές