ΕΛΛΑΔΑ

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών: Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας στη Θεσσαλονίκη

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών: Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας στη Θεσσαλονίκη
InTime

Επίταξη: Η διακομιδή ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές προς το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και προς άλλες ιδιωτικές κλινικές έχει ξεκινήσει, με κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας να είναι στη Θεσσαλονίκη για να συντονίσει την κατάσταση.

Πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, είναι στη συμπρωτεύουσα και μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη εξετάζουν κάθε λεπτομέρεια έτσι ώστε να μην προκύψει πρόβλημα με τις διακομιδές των ασθενών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gritmes.gr, το απόγευμα του Σαββάτου (21.11) έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή του διοικητή του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου, των διοικητών της 3ης και 4ης ΥΠΕ και εκπροσώπων των δυο ιδιωτικών κλινικών. Στόχος είναι να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες της εκκένωσης των δυο ιδιωτικών κλινικών, να ενισχυθούν με κατάλληλο εξοπλισμό και παράλληλα το προσωπικό να εκπαιδευτεί τάχιστα στη διαχείριση των περιστατικών ασθενών με κορονοϊό.

Οι δυο κλινικές που έχουν επιταχθεί στη Θεσσαλονίκη είναι η Γενική Κλινική του ομίλου Euromedica και η «Λυσίμαχος Σαραφιανός». Συνολικά οι δυο κλινικές έχουν δυναμικότητα 300 κλινών. Θυμίζουμε πως από το πρωί του Σαββάτου (21.11) έχει αρχίσει η διακομιδή των ασθενών που δεν έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, ενώ την Κυριακή θα αρχίσει κι η εκπαίδευση του προσωπικού από εκπαιδευτές που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα.

Στόχος είναι να μπορέσουν οι δυο ιδιωτικές κλινικές που επιτάχθηκαν να δεχθούν ασθενείς με κορονοϊό ακόμα και τη Δευτέρα, ενώ το κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας αναμένεται να μείνει στη Θεσσαλονίκη ως την Τετάρτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κλείδωσε» η παράταση του lockdown - Τρόμος για νέα αρνητικά ρεκόρ