ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Συγκλονίζει γιατρός που νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ: Φοβάσαι ότι παραμονεύει ο θάνατος

Κορονοϊός - Συγκλονίζει γιατρός που νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ: Φοβάσαι ότι παραμονεύει ο θάνατος
Glomex

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο γιατρός Χαράλαμπος Λάμπρου έδωσε «μάχη» για 23 ημέρες με τον ιό, νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία» κι αφού βγήκε νικητής εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

Ο φόβος ότι ο θάνατος παραμονεύει, η μοναξιά και η δύσπνοια που ένιωθε για ημέρες, είναι τα συναισθήματα που δεν πρόκειται να ξεχάσει ο 48χρονος παθολόγος, Χαράλαμπος Λάμπρου που νόσησε βαριά από τον κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. «Δεν το είχα φανταστεί ποτέ. Είμαι 48 χρονών, χωρίς προβλήματα, παλιός αθλητής κι όμως το πέρασα πολύ βαριά», ανέφερε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή του «MEGA».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο γιατρός, νόσησε λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη σε έναν ασθενή του. Τα πρώτα συμπτώματα ήταν ήπια και φαινόταν πως θα περάσει ελαφρά τον κορονοϊό, γρήγορα όμως τα δεδομένα ανατράπηκαν. Ο 48χρονος παθολόγος εμφάνισε οξεία πνευμονία και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

Όπως εξήγησε, αρκετές φορές το οξυγόνο του έπεσε σε χαμηλά επίπεδα και η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε κρίσιμη. Ο Χαράλαμπος Λάμπρου για 23 ημέρες πάλεψε μόνος του, κι όπως είπε δεν θα ξεχάσει ποτέ τον αγώνα που έκαναν οι συνάδελφοί του ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό για να μην χάσουν κανέναν ασθενή.

Ξεχωριστή για τον ίδιο και την οικογένειά του, ήταν και η στιγμή της επιστροφής του γιατρού στο σπίτι του. Είχαν τελειώσει πια οι δύσκολες στιγμές μέχρι ο 48χρονος να καταφέρει να βγει από την εντατική και το νοσοκομείο και να επιστρέψει δίπλα στα αγαπήμενα του πρόσωπα.

Η συγκίνηση του γιατρού όταν θυμάται την επιστροφή στο σπίτι κορυφώνεται καθώς επαναφέρει στο μυαλό του και το μήνυμα που είχαν φτιάξει τα μέλη της οικογένειάς του και μεταξύ άλλων έγραφε «ήρθε ο μπαμπάς από το Σωτηρία».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χαράλαμπος Λάμπρου έκανε έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα προστασίας, αφού όπως είπε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν θα νοσήσει βαριά ή όχι. Παράλληλα, τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν πως πλέον το 45% των κρουσμάτων κορονοϊού αφορούν νέους, από τη βρεφική ηλικία ως αυτή των 39 ετών

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Χαρδαλιάς: Πότε θα γίνει η άρση των μέτρων – Τι είπε για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά