ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η 9χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ δίνει σκληρή «μάχη»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η 9χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ δίνει σκληρή «μάχη»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 9χρονης μαθήτριας που υπέστη αλλεργικό σοκ και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

«Μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το 9χρονο κοριτσάκι που έπαθε αλλεργικό σοκ την ώρα που ήταν στο σχολείο της και νοσηλεύεται στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr.

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί στο 2ο δημοτικό σχολείο Βελεστίνου, όπου φοιτά η 9χρονη μαθήτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή κατανάλωσε κάποιο γλυκό και ο οργανισμός της αντέδρασε. Ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως από το σχολείο κάλεσαν ασθενοφόρο.

Αρχικά η μικρή μαθήτρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου.

«Το κοριτσάκι υπέστη ανακοπές και οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος του νοσοκομείο του Βόλου, υπερέβαλαν εαυτό και κατάφεραν να την επαναφέρουν» ανέφεραν πηγές στο Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr που επικοινώνησε με τους γιατρούς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης η κατάσταση του μικρού κοριτσιού παραμένει πολύ κρίσιμη.

«Όλοι οι γιατροί δίνουμε μάχη για να κρατηθεί η μικρή στη ζωή» σημειώνουν και υπογραμμίζουν ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δυστυχώς δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο».

Η μικρή μαθήτρια βρίσκεται σε καταστολή στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης και της χορηγείται φαρμακευτική αγωγή.

«Χθες το μεσημέρι, γύρω στις 4.00 με 4.30, η μαθήτρια έφτασε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Είναι διασωληνωμένη και σε καταστολή, ενώ υποστηρίζεται μηχανικά. Στο κορίτσι χορηγείται πλήρης φαρμακευτική αγωγή, ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της» ανέφεραν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ιπποκράτειο υπάρχει ειδική μονάδα για νοσηλεία ατόμων που έχουν υποστεί αλλεργικό σοκ.

«Είναι μία πολύ δύσκολη μάχη και ελπίζουμε όλοι οι γιατροί ότι θα τα καταφέρουμε να την κρατήσουμε στη ζωή. Κάνουμε τα πάντα και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά» τόνισαν οι γιατροί στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σήφης Βαλυράκης: Αυτή είναι η αιτία θανάτου - Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση