ΕΛΛΑΔΑ

Γώγος: Θέλουμε να αποφύγουμε το τρίτο κύμα κορονοϊού (vid)

Γώγος: Θέλουμε να αποφύγουμε το τρίτο κύμα κορονοϊού (vid)
Intime News

Πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα του κορονοϊού καθώς με το εξαντλημένο προσωπικό στο σύστημα υγείας θα είχαμε πρόβλημα, αναφέρει ο Χαράλαμπος Γώγος

«Είμαστε σε μία δύσκολη υγειονομική κατάσταση. Επιδημιολογικά είμαστε φορτισμένοι. Θέλουμε να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, γιατί με το εξαντλημένο προσωπικό στο σύστημα υγείας θα είχαμε πρόβλημα», υπογράμμισε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος στο ΣΚΑΪ.

«Εξελίσσεται σε αγώνα μακρών αποστάσεων, ελπίζουμε να μη γίνει μαραθώνιος. Έχουμε έναν χρόνο που ζούμε με τον κορονοϊό και προσπαθούμε να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα για να μη χτυπήσουμε βασικές δομές τις οικονομίας, έχουμε θέμα και με τα υπόλοιπα νοσήματα. Προσπαθούμε να πάμε σιγά σιγά, το περίφημο ακορντεόν δεν είναι στον βαθμό lockdown, είναι μερικό lockdown. Για παράδειγμα πήραμε ένα μικρό μέτρο για τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές και το λιανεμπόριο δεν έκλεισε τελείως», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος όταν «κλείσαμε τα εντελώς τα σχολεία ήταν επειδή δεν ελέγχαμε την κατάσταση, τώρα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και όταν μια περιοχή μπαίνει στο κόκκινο, τότε τα σχολεία που θα λειτουργούν θα είναι μόνο τα γυμνάσια και στο λιανεμπόριο θα λειτουργήσει το click away και το click in shop».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική μέσα στον Φεβρουάριο ωστόσο όπως είπε πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι τα μέτρα παίρνονται πριν τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και αυτό θα λειτουργήσει καλά για να μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Η σοκαριστική απολογία του προπονητή - «Ήταν μια κοπελάρα...»