ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Έβρο: Σήμερα το «αντίο» στον 46χρονο πυροσβέστη – Το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές

Τραγωδία στον Έβρο: Σήμερα το «αντίο» στον 46χρονο πυροσβέστη – Το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές

Θρήνος για τον 46χρονο Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος σε επιχείρηση διάσωσης μαθητών στην Αλεξανδρούπολη.

Η κηδεία του άτυχου πυροσβέστη θα τελεστεί στις 4 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου στη Νέα Χιλή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται από χθες, Δευτέρα, και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, προκειμένου να στηρίξει την οικογένεια του 46χρονου Αρχιπυροσβέστη.

Για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, διαβεβαίωσε ότι «όλα θα έρθουν στο φως, θα γίνει έρευνα όπως πρέπει και τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. Όλα θα έρθουν στην επιφάνεια, να είστε σίγουροι γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έπεσαν περισσότερα από 190 χιλιοστά βροχής πλημμυρίζοντας σχολεία, δρόμους, σπίτια, καταστήματα αλλά και το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Το χρονικό και το βίντεο - ντοκουμέντο

Ο ήρωας πυροσβέστης είχε κληθεί για τον απεγκλωβισμό 21 μαθητών και εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου Απαλού που είχαν εγκλωβιστεί λόγω της βροχόπτωσης.

Στο κεντρικό δελτίο του Mega προβλήθηκε ένα βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει τις τελευταίες στιγμές του 46χρονου, o οποίος ήταν πατέρας τριών παιδιών. Το βίντεο τραβήχτηκε λίγο πριν εκείνος χαθεί στα νερά και στις εικόνες ο άτυχος άνδρας φαίνεται στην αριστερή μεριά του πυροσβεστικού οχήματος.

Λίγο αργότερα συνάδελφοί του προσπαθούν να τον εντοπίσουν με τον πυροσβέστη που είναι μέσα στο νερό να αντιλαμβάνεται πως στο σημείο στο οποίο εξετράπη το όχημα υπάρχει φρεάτιο και ότι ο 46χρονος πυροσβέστης έχει εξαφανιστεί μέσα στον αγωγό του φρεατίου.

Μετά από συνεχείς προσπάθειες οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρό τον άτυχο 48χρονο σε απόσταση περίπου 100 μέτρων στο σημείο όπου καταλήγει το φρεάτιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανδημία: Η στρατηγική της κυβέρνησης, τα προληπτικά μέτρα και το ενδεχόμενο lockdown