ΕΛΛΑΔΑ

Συμμετοχή και της ΔΟΕ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης

Συμμετοχή και της ΔΟΕ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης

Με αιτήματα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την κατάργηση των διαδικασιών αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, καθώς επίσης και τη λήψη επιπλέον μέτρων για ασφαλή δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, θα συμμετέχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

«Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΔΟΕ.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στις 13:00 στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια, «ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, του υπουργείου Παιδείας και ζητά «να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με υγιεινή και ασφάλεια».

Τέλος, σημειώνει: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου άνοιξε τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως κι αυτά της Πρωτοβάθμιας, χωρίς δηλαδή να ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών, αφού έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών, αφού επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του Ν. 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει, καθώς και των εκπαιδευτικών σε προσεχές νομοσχέδιο, για άλλη μια φορά, εργαλειοποιεί την πανδημία επιχειρώντας να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με μια σειρά αυταρχικών και αντιδραστικών μέτρων (νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στα Α.Ε.Ι., πανεπιστημιακή αστυνομία, κλείσιμο σχολών κ.ά.),και με επιμονή στην απουσία οποιουδήποτε διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.151 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 27 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 246 οι διασωληνωμένοι