Κακοκαιρία Μήδεια: Οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας - Η επόμενη μέρα μετά τις χιονοπτώσεις (pics)

Newsbomb

Mεγάλος όγκος χιονιού υπάρχει ακόμα σε αρκετές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά προάστια, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Μήδεια.

Φωτογραφίες: Σπύρος Μελισσάρης

Στο κέντρο της πρωτεύουσας χιόνια έχουν μείνει κυρίως στην άκρη του δρόμου, σε παρτέρια και σε στέγες.

Ωστόσο, στα βόρεια κυρίως προάστια οι ποσότητες χιονιού είναι μεγάλες και ο παγετός ισχυρός. Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση καθώς σχεδόν 250.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, τα οποία αναμένονται να επιλυθούν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (17/02).

Οι περιοχές όπου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα είναι: η Κηφισιά, ο Διόνυσος, η Εκάλη, η Δροσιά, η Σταμάτα, το Γραμματικό, το Πολύδροσο, το Χαλάνδρι, η Φιλοθέη, το Νέο Ψυχικό, το Καπανδρίτι, τα Κιούρκα, ο Άγιος Στέφανος, το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, η Κάτω Κηφισιά, τι Μαρούσι, το Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, η Καλογρέζα, το Μενίδι, το Νέο Ηράκλειο, ο Σκαραμαγκάς, η Σαλαμίνα, ο Αυλώνας, η Νέα Ιωνία και η Μεταμόρφωση.

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της πρωτεύουσας στη Gallery:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Διονύσου

Την ίδια στιγμή, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντούδι και Προκόπι. Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Αυτή είναι η τάση για τον υπόλοιπο Φεβρουάριο μετά την «Μήδεια»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved