Υπάλληλος έβαζε κινητά στις φυλακές Νιγρίτας - «Μεροκάματο» 900 ευρώ

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Δύο εγκληματικές ομάδες, οι οποίες εισήγαγαν και πουλούσαν κινητά τηλέφωνα στις φυλακές της Νιγρίτας, εξαρθρώθηκαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αναλυτικότερα, την περασμένη Δευτέρα συνελήφθησαν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας ιδιώτης, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο ακόμα σωφρονιστικών υπαλλήλων και τεσσάρων έγκλειστων στις φυλακές Νιγρίτας.

Η πρώτη ομάδα απαρτιζόταν από μία υπάλληλο και δύο έγκλειστους του καταστήματος κράτησης, καθώς και έναν ιδιώτη. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, από το Νοέμβριο του 2020 είχε εισάγει στις φυλακές τουλάχιστον οχτώ κινητά τηλέφωνα, δύο συσκευές ηλεκτρονικού δρομολογητή (router), ακουστικά τηλεπικοινωνίας, κάρτες SIM και αναβολικά χάπια.

Στη δεύτερη εγκληματική ομάδα συμμετείχαν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, ένας έγκλειστος και δύο ιδιώτες, οι οποίοι εντός του 2020, προέβησαν σε τουλάχιστον 5 παράνομες εισαγωγές κινητών τηλεφώνων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η υπάλληλος και ο ιδιώτης, μέλος της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος προηγουμένως της είχε παραδώσει 2 κινητά τηλέφωνα, ακουστικά, 2 κάρτες sim και συσκευασία κάρτας sim, προκειμένου να τα εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης, έναντι χρηματικής αμοιβής 900 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες στο χώρο εργασίας και στην οικία της υπαλλήλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3 κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, 2 συσκευές ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi- F i), ακουστικά, φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB), ενώ στην κατοχή του ιδιώτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, κινητό τηλέφωνο, 425 ευρώ και πακέτο σύνδεσης κινητού.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε πτέρυγες, κοινόχρηστους χώρους και θαλάμους του Καταστήματος Κράτησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, κάρτα sim και 8 αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα (σουβλιά).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Εκτίναξη μεταλλάξεων με 281 νέες - Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved