ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Κλειστοί ειναι αυτή την ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας - Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της στηρίζει τα συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών, κάνοντας λόγο για «βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου»

Ρεπορτάζ Ευδοκία Μύτιλη - Σπύρος Μελισσάρης

Ξεκίνησε στις 13:00 στα Προπύλαια το προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη στήριξη της ΟΛΜΕ με αιτημα να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς πανεπιστημιακή αστυνομία και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυροχοΐδη.

Ήδη στο κέντρο της Αθήνας έχουν κλέισει οι δρόμοι, αφού έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια περίπου 1.000 φοιτητές ενώ ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο είναι κλειστός από το πρωί με εντολή της αστυνομίας.

«Να ανοίξουν τώρα οι σχολές μας, ο δίκαιος αγώνας μας για να μην εφαρμοστεί και να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως - Χρυροχοΐδη συνεχίζεται», αναφέρουν οι διαδηλωτές στην ανακοίνωσή τους.

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της στηρίζει τα συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών, κάνοντας λόγο για «βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Δείτε την gallery:

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου προχώρησε στην εφαρμογή του δίνοντας το πράσινο φως στην εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, στην καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων και σε συλλήψεις δεκάδων φοιτητών που αντιστέκονται στα εφαρμοζόμενα μέτρα.

Η βάναυση καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου ανακαλεί στη συλλογική μνήμη πρακτικές και μεθόδους από σκοτεινές εποχές του τόπου μας, προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι πιλότοι: «Ουρλιαχτά» μέσα στο κοκ πιτ - Να ποιοι ρίχνουν θερμοβολίδες για να ξεφύγουν