ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Τα βίντεο που εκθέτουν την ΕΛΑΣ

Νέα Σμύρνη: Τα βίντεο που εκθέτουν την ΕΛΑΣ
INTIME

Βίντεο με συμπεριφορές αστυνομικών κατά τη διάρκεια και μετά τα επεισόδια της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη που εκθέτουν την ΕΛ.ΑΣ. έχουν κατακλύσει τα social media.

Στα περισσότερα βίντεο συμμετέχουν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ από τις τάξεις της οποίας προέρχεται ο σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός.

Καταγγελίες που υποστηρίζονται από βίντεο μιλούν, μεταξύ άλλων, για αστυνομικούς που χτύπησαν διαδηλωτή με μηχανή, για αστυνομικούς που χτύπησαν κορίτσι, για αστυνομικούς που δέρνουν πολίτες πριν να τους συλλάβουν.

Σε άλλα βίντεο φαίνεται επικεφαλής της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» να φωνάζει πάμε να τους γα@@@με, πάμε να τους σκοτώσουμε» ενώ υπάρχει και βίντεο με αστυνομικούς να έχουν εισβάλει σε κατάστημα και να ξυλοκοπούν έναν πολίτη.

Τα περισσότερα από τα βίντεο έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της «εκκαθάρισης» στη Νέα Σμύρνη μετά τα επεισόδια ενώ υπάρχουν και βίντεο στα οποία υποστηρίζεται ότι αστυνομικοί πέταξαν μολότοφ σε διαδηλωτές.

Δείτε μερικά από τα βίντεο τα οποία εκθέτουν την ΕΛ.ΑΣ. για τη συμπεριφορά των αστυνομικών της στη σκιά των όσων έγιναν την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη με τον ξυλοδαρμό ενός 29χρονου για τον οποίο ετέθη σε διαθεσιμότητα ένας ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙΑΣ.


Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Θοδωρής Χρονόπουλος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους της έντασης υποστηρίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν πάμε σε ρεβανσισμό. Πρέπει να επικρατήσει η λογική και η ηρεμία».

«Πρέπει να ρίξουμε τον τόνο από όλες τις πλευρές και πάνω από όλα να υπάρξει επαγγελματισμός από την πλευρά των συναδέλφων μου» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι εικόνες αυτές με τους αστυνομικούς αναμένεται, επίσης, να φτάσουν και στη Βουλή την Παρασκευή οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη αλλά είναι βέβαιο ότι η συζήτηση θα «εμπλουτιστεί» με όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ώρες στην πλατεία της ίδιας περιοχής.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά 10 άτομα για τα επεισόδια της Τρίτης με το κατηγορητήριο κατά περίπτωση να είναι βαρύ καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Λύνει τη σιωπή της - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση με βιτριόλι