ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Δεν πάμε σε ρεβανσισμό μετά τη Νέα Σμύρνη, οι αστυνομικοί να δείξουν επαγγελματισμό

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Δεν πάμε σε ρεβανσισμό μετά τη Νέα Σμύρνη, οι αστυνομικοί να δείξουν επαγγελματισμό

Την ανάγκη να επικρατήσει η λογική και η ηρεμία μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και τον τραυματισμό του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ξεκαθάρισε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος «σε καμία περίπτωση δεν πάμε σε ρεβανσισμό. Πρέπει να επικρατήσει η λογική και η ηρεμία. Αυτά είναι ο απόλυτος αποπροσανατολισμός για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Πρέπει να σπάσουμε τον διαφαινόμενο κύκλο βίας».

«Πρέπει να ρίξουμε τον τόνο από όλες τις πλευρές και πάνω από όλα να υπάρξει επαγγελματισμός από την πλευρά των συναδέλφων μου» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ για όσα συνέβησαν την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη ο κ. Χρονόπουλος έκανε λόγο για «ένα ετερόκλητο πλήθος συλλογικότητες, αντιεξουσιαστές, οπαδούς ομάδων, οικογένειες με παιδιά. Από αυτούς 3.000 πήγαν προς το ΑΤ, οι 400-500 το πολύ επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις. Για να διαλύσεις μια τέτοια εκδήλωση πρέπει να έρθεις σε μάχη σώμα με σώμα και αυτό αυτή τη στιγμή δεν είναι αποδεκτό».

Ερωτηθείς αν η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει είτε το άτομο που έριξε τον αστυνομικό από την μοτοσικλέτα είτε τους κουκουλοφόρους που τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ απάντησε ότι «αυτό θα πάρει αρκετό καιρό».

Όσον αφορά τον τραυματία αστυνομικό ο κ. Χρονόπουλος είπε ότι «είναι σε κρίσιμη κατάσταση αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του» ανακοινώνοντας, επίσης, ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 16 συλλήψεις.

Μιλώντας για την προσέγγιση της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη εξήγησε ότι ήταν «η αστυνομική παρουσία να είναι διακριτική έως μηδενική για τη συγκέντρωση στην πλατεία».

Παράλληλα σημείωσε ότι «θα αξιολογηθεί αν η ομάδα ΔΡΑΣΗ ενήργησε σωστά πριν τον τραυματισμό του αστυνομικού» χαρακτηρίζοντας σωτήρια την επιστροφή των μελών της για να σωθεί ο τραυματίας αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, τέλος, «για προληπτικούς και μόνο λόγους είναι πιθανό να υπάρξουν αυξημένα μέτρα προστασίας στα αστυνομικά τμήματα καθώς εκτός από ό,τι συνέβη στη Νέα Σμύρνη έχουμε και τις διαδηλώσεις για τον πολυισοβίτη (σ.σ. τον Δημήτρη Κουφοντίνα)».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Ομάδες κρούσης ήθελαν θύματα - Ο «επαγγελματίας» που έδωσε το σήμα και οι χούλιγκαν