ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Μαρτυρία σοκ για τον τραυματία αστυνομικό - «Αν δεν γυρνούσαμε πίσω, δεν θα ζούσε»

Νέα Σμύρνη: Μαρτυρία σοκ για τον τραυματία αστυνομικό - «Αν δεν γυρνούσαμε πίσω, δεν θα ζούσε»

Συγκλονίζει η μαρτυρία για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε βαρύτατα από τους κουκουλοφόρους στη Νέα Σμύρνη

Το μέλος της ομάδας ΔΡΑΣΗ που συμμετείχε στην ίδια ομάδα με αυτή στην οποία ανήκε ο 28χρονος αστυνομικός που δέχθηκε την άγρια επίθεση μίλησε στα ΝΕΑ λέγοντας ότι «αν δεν γυρνούσαμε πίσω, δεν θα ζούσε (σ.σ. ο 28χρονος αστυνομικός)».

«Αν δεν γυρνούσαμε πίσω και δεν υπήρχε συμπληρωματική βοήθεια από άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν κοντά, είμαστε σίγουροι ότι ο συνάδελφός μας που δεχόταν συνεχή επίθεση από 20-30 άτομα δεν θα ζούσε» ξεκινά την περιγραφή του ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Όπως λέει «στην αρχή τον έσωσε το κράνος που φορούσε, όμως αυτό βγήκε και δεχόταν κλωτσιές και χτυπήματα στο κεφάλι».

Μιλώντας για την αντίδραση της ομάδας ο αστυνομικός λέει ότι «εμείς πατήσαμε κόρνα για να ξεφύγουμε από το πλήθος. Τότε αντιληφθήκαμε την επίθεση που δέχθηκε ο συνεπιβάτης της τελευταίας μοτοσικλέτας της ομάδας μας. Κάποιος τον έριξε στο έδαφος με αιφνίδιο χτύπημα και αμέσως μετά ακολούθησαν χτυπήματα στο κεφάλι από δεκάδες κουκουλοφόρους. Δεν ξέρουμε αν στη διάρκεια της επίθεσης κάποιος προσπάθησε, όπως αναφέρθηκε, να αρπάξει το υπηρεσιακό του όπλο που όμως βρίσκεται σε ειδική προστατευτική θήκη που δεν διαρρηγνύεται. Γυρίσαμε στο σημείο προκειμένου να τον απεγκλωβίσουμε ενώ είχαν σπεύσει προς βοήθειά του και ΜΑΤ».

Σε βίντεο έχει καταγραφεί η άγρια επίθεση των κουκουλοφόρων σε βάρος του αστυνομικού τον οποίο ξυλοκοπούσαν ανηλεώς επί 2,5 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ (η επίθεση ξεκινά στο 2:25'):

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΝΤΟΥ» ΣΤΟΝ 24ΧΡΟΝΟ:


Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ φέρει τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού και τα πόδια, και αιμορραγούσε αρκετά σοβαρά, αλλά είχε τις αισθήσεις του.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε τελικά στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Ο εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε ο αστυνομικός κάνει τους γιατρούς να λένε ότι η κατάσταση του δεν προκαλεί ανησυχία καθώς δεν έχει χτυπηθεί κάποιο ζωτικό του όργανο.

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και άλλοι τρεις ελαφρά τραυματίες αστυνομικοί στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Την 18.00 ώρα της Τρίτης 9 Μαρτίου 2021, μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Την 18.45 ώρα, (3.000) άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.

Υπάρχουν (3) τουλάχιστον τραυματίες αστυνομικοί.

Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμή (10) συλλήψεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Ομάδες κρούσης ήθελαν θύματα - Ο «επαγγελματίας» που έδωσε το σήμα και οι χούλιγκαν