ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Μαζική είναι η συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο κέντρο της Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιείται αυτή την ώρα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου, με τα ΑΕΙ και τα σχολεία να λειτουργούν εξ αποστάσεως.

Σημειώνεται πως με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο με τους συρμούς να διέρχονται κανονικά χωρίς ωστόσο να κάνουν στάση.

Ενδεικτικά, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ) αναφέρει ότι «μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστών πανεπιστημίων οι φοιτητές σε όλη τη χώρα ζητούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας. Δίνουν απάντηση στην καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης σε βάρος του λαού και της νεολαίας».

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στην ανακοίνωσή της κατηγορεί μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών», ότι «έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών» και ότι «επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του νόμου 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει». Μάλιστα, η ΔΟΕ έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας (12.00 – 2 μ.μ.) για τα σχολεία που λειτουργούν πρωί και (2 μ.μ.- 4 μ.μ.) για την απογευματινή βάρδια, ώστε να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Λύνει τη σιωπή της - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση με βιτριόλι