ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στον Ανακριτή ο «Ινδιάνος» και οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στον Ανακριτή ο «Ινδιάνος» και οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα (12.03) ο 30χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς έχει καταγγελθεί ως το πρόσωπο που έριξε τον 28χρονο αστυνομικό από την μηχανή του, αλλά και κάποιοι από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί του Σαββάτου 6 άτομα, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και ο «Ινδιάνος», που έριξε από το μηχανάκι τον αστυνομικό που δέχτηκε δολοφονική επίθεση μετά το τέλος της πορείας για την αστυνομική βία, οδηγήθηκαν στον Ανακριτή, στο κτήριο 9.

Πριν εισέλθουν στο κτήριο φώναξαν κάποια «γαλλικά» προς τους δημοσιογράφους.

Δείτε εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr:

Λίγο μετά τις 10 το πρωί οδηγήθηκαν στο Κτήριο 10 και ακόμα δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον Αστυνομικό.

Σημειώνεται, ότι συνολικά οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι 19, εκ των οποίων οι 4 αντιμετωπίζουν το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ οι απολογίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται, ότι ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονται και 7 ανήλικοι, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες σε ανακριτή ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, ενώ ο ένας εξ αυτών έκανε λόγο για υπέρμετρη βία κατά τη σύλληψή του.

«Κάναμε βόλτα στην οδό Πλαστήρα. Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί» ανέφερε 17χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του, αρνούμενος την συμμετοχή του στα επεισόδια.

«Βρισκόμουν με 4 φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπίτια μας. Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση», είπε δεύτερος 17χρονος κατά την δική του απολογία.

Αρνείται ο «Ινδιάνος» την εμπλοκή του

Ο κεντρικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης αρνείται την κατηγορία, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Παύλου Σαράκη, βρισκόταν στη Δυτική Αττική και υποστηρίζει ότι με το πρόσωπο που τον τοποθετεί στο συμβάν έχει οικογενειακή διαμάχη.

«Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα».

Τέλος, ο κ. Σαράκης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως ο εντολέας του «ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στη Δ. Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιμγατοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους».

Η στιγμή της επίθεση στον αστυνομικό

Δείτε φωτογραφίες από τον τραυματισμό του αστυνομικού - Προσοχή σκληρές εικόνες:

Δικηγόρος 30χρονου στο Newsbomb.gr

Ο κατηγορούμενος με το παρατσούκλι «Ινδιάνος», αρνείται όσα του αποδίδονται, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, Παύλο Σαράκη.

«Όπως έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή ο εντολέας μας δεν έχει καμία σχέση με τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Ο μάρτυρας κινείται από προσωπικά, εκδικητικά κίνητρα εις βάρος του εντολέα μου, όπως ομολογεί και στην κατάθεση που έδωσε ενώπιον της Ανακρίτριας χθες το βράδυ. Επιπρόσθετα, στην κατάθεση του ενώπιον των δικαστικών αρχών, ομολόγησε ότι δεν έχει δει τον εντολέα μου να χτυπά τον αστυνομικό, απλώς τον αναγνώρισε ότι ήταν μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών», ανέφερε ο κ. Σαράκης.

«Οι αντιφάσεις του μεταξύ προανακριτικής και ανακριτικής κατάθεσης, είναι ένδειξη ότι πρόκειται για άτομο ψυχικά ασταθές και πλήρως αναξιόπιστο», υπογράμμισε στο Newsbomb.gr, ο δικηγόρος του 30χρονου, Παύλος Σαράκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.