ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: 206 ιδιώτες γιατροί στη «μάχη» με τον ιό - «Λεκές στο ιατρικό σώμα η επίταξη»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: 206 ιδιώτες γιατροί στη «μάχη» με τον ιό - «Λεκές στο ιατρικό σώμα η επίταξη»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: «Την επίταξη την θεωρώ σαν έναν... λεκέ στον ιατρικό σώμα. Είναι ντροπή που φθάσαμε σε αυτό το σημείο». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος την κατάσταση.

«Μετά από λίγα χρόνια θα θυμόμαστε το τι συνέβη και δεν θα αισθανόμαστε καθόλου καλά. Είναι βαρύ το ηθικό φορτίο και σίγουρα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η πολιτεία θα έπρεπε να είχε ένα πλάνο. Επίσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα έπρεπε, ενώ ήξερε την κατάσταση, να έχει προτείνει λύσεις. Με θλίβει αφάνταστα αυτό που γίνεται».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ, καθώς μέχρι την Κυριακή μόλις 61 γιατροί είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα με στόχο την εξεύρεση γενικών γιατρών, παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων να συνδράμουν τις δημόσιες δομές.

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας «το υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση-έκκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς, για την ενίσχυση των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε».

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών γιατρών των ειδικοτήτων παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών στην Αττική» πρόσθεσε.

Η επίταξη υπηρεσιών αφορά 206 ιδιώτες γιατρούς. Διευκρινίζοντας τι σημαίνει «επίταξη ιατρικών υπηρεσιών», από το υπουργείο Υγείας υπογραμμίζουν ότι σημαίνει υποχρεωτική ένταξη ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ για ορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συνδράμουν τις δημόσιες δομές.

Δείτε τα φύλλα της επίταξης, τα οποία παραδίδονται στους γιατρούς από την Αστυνομία:

«Αυτό το χαρτί όπως βλέπετε είναι επίδοση επίταξης από την αστυνομική διεύθυνση δυτικής αττικής, με κάλεσε ο ίδιος ο διοικητής και μου ανακοίνωσε ότι με χρειάζεται για κάτι επείγον. Αντιλήφθηκα αμέσως για τι πρόκειται. Ήρθε και με βρήκε στην εργασία μου», λέει στον ΣΚΑΪ, ο Λευτέρης Παπαελευθερίου, πνευμονολόγος ο οποίος έλαβε το φύλλο επιστράτευσης και σήμερα το πρωί θα πρέπει να εμφανιστεί στο Θριάσιο.

«Είχα την επιθυμία να παρουσιαστώ ως εθελοντής για να προσφέρω στο ΕΣΥ αλλά οι συμβατικές μου υποχρεώσεις με εταιρίες δεν μου το επέτρεπαν, κατά κάποιο τρόπο η επίταξη με χαροποιεί γιατί θα βοηθήσω ενεργά», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δύσκολη η κατάσταση στις εφημερίες

«Βρισκόμαστε στην κορύφωση του 3ου κύματος της πανδημίας με αποτέλεσμα η εφημερία που είχαμε χθες ήταν η χειρότερη που έχουμε ζήσει. Η κατάσταση θα συνεχιστεί να είναι τόσο δύσκολη μέχρις ότου δούμε μείωση των εισαγωγών με ασθενείς Covid - 19», ανέφερε σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας ο κ. Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr

Περιγράφοντας την κατάσταση ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός σημείωσε: «Δεν έχουμε πού να βάλουμε όλους αυτούς τους ασθενείς. Είναι μια κατάσταση που σε φέρνει σε απόγνωση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.