ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαρδιωτικές εικόνες στο νοσοκομείο Νίκαιας: Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε κοινό θάλαμο

Αποκαρδιωτικές εικόνες στο νοσοκομείο Νίκαιας: Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε κοινό θάλαμο

Και οι 118 απλές κλίνες COvid στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας είναι πλέον κατειλημμένες, ενώ οκτώ διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ για περισσότερες από δυο ημέρες

Τεράστια είναι η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία διαθέτουν ελάχιστες κενές μονάδες εντατικής θεραπείας με πολλούς ασθενείς με κορονοϊο που χρειάζονται διασωλήνωση, να πραγματοποιείται στις απλές κλίνες COCID. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι δεν διαφαίνεται άμεσα κάποια αποφόρτιση, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει για τη Δευτέρα νέο ρεκόρ διασωληνωμένων οι οποίοι έφτασαν τους 681.

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι οι εικόνες από το Γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας που κατέγραψε η κάμερα του MEGA. Όπως φαίνεται και από τις παρακάτω εικόνες τέσσερις ασθενείς με κορονοϊό, βρίσκονται διασωληνωμένοι, εκτός Μονάδας Εντατικής θεραπείας σε ένα κοινό θάλαμο.

Οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι και απογοητευτικοί. Και οι 118 απλές κλίνες COvid στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας είναι πλέον κατειλημμένες, ενώ οκτώ διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ για περισσότερες από δυο ημέρες αφού η Μονάδα Εντατικής θεραπείας είναι γεμάτη.

Παράλληλα, δύσκολη είναι η εφημερία και στο Θριάσιο όπου δεν υπάρχει καμιά κενή κλίνη. Εάν κάποιος από τους 97 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Θρίασιο χρειαστεί διασωλήνωση θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο αφού δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριασίου.

Τριαντάτρια χρόνια εργάζεται ως προϊστάμενος στη ΜΕΘ Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του νοσοκομείου Σωτήρια ο Γιώργος Κούρτης. Και θεωρούσε, πως είχε βιώσει τις χειρότερες στιγμές τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εικόνα όμως σήμερα, στο τρίτο κύμα της πανδημίας όπως λέει είναι πολύ χειρότερη. Ίδια εικόνα και στο Ασκληπιείο της Βούλας με 17 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

Οι εφημερίες στα νοσοκομεία της χώρας όπως λένε γιατροί και νοσηλευτές είναι πια πολεμικές, με τον αριθμό των ασθενών covid να αυξάνονται καθημερινά.

Σε αυτό το τρίτο κύμα πανδημίας οι άνθρωποι που πάνε στα νοσοκομεία νοσούν γρηγορότερα, και μάλιστα από τη δεύτερη προς Τρίτη μέρα της νόσου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.707 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 69 θάνατοι σε 24 ώρες, 681 οι διασωληνωμένοι