ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Κρίσιμη συνεδρίαση για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη και το ενδεχόμενο ανοίγματος του λιανεμπορίου σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να είναι ένα από τα βασικά θέματα της συζήτησης των λοιμωξιολόγων.

Στις τρεις αυτές περιοχές (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) δεν δόθηκε την περασμένη Παρασκευή το «πράσινο φως» για επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όπως συνέβη σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο λόγος του απαγορευτικού ήταν η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση στις περιοχές αυτές που δεν επέτρεψαν στους ειδικούς να δώσουν το «ΟΚ» για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ακολούθησαν επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη προκειμένου να υπάρξει συζήτηση με τους τοπικούς εμπόρους σε μια προσπάθεια να κατευναστούν τυχόν αντιδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, τη Δευτέρα ανακοινώθηκε έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων και σε αυτές τις τρεις περιοχές που ξεκινά από τα 1.000 ευρώ και φτάνει έως και τα 4.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών δεν θα συζητηθεί το θέμα του ανοίγματος Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων μετά την απόφαση για επιστροφή στις τάξεις των μαθητών Λυκείου από τη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε χθες, Πέμπτη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το ζήτημα των Γυμνασίων και των Δημοτικών Σχολείων θα τεθεί προς την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας μετά το Πάσχα.

Άγνωστο παραμένει αν εκτός από την απόφαση για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη θα τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση και το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης μετακινήσεων από δήμο σε δήμο τις καθημερινές, μετά και το «σήμα» που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία συνέντευξή του στο STAR.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Ημέρα ανακοινώσεων για την Ελλάδα - Θα αλλάξει η στρατηγική εμβολιασμού ή όχι;