ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Εμπορικά κέντρα, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη και πρακτορεία ΟΠΑΠ στην ατζέντα των ειδικών

Πολίτες έξω από κατάστημα
INTIME

Η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη αλλά και η επαναλειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ βρίσκονται στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι στις τρεις αυτές περιοχές (Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη) δεν δόθηκε την περασμένη Παρασκευή το «πράσινο φως» για επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όπως συνέβη σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο λόγος του απαγορευτικού ήταν η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση στις περιοχές αυτές που δεν επέτρεψαν στους ειδικούς να δώσουν το «ΟΚ» για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι ειδικοί παραμένουν προβληματισμένοι για τις τρεις αυτές περιοχές καθώς η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει μεγάλη με τις εφημερίες να είναι αρκετά δύσκολες με πιο δύσκολη να είναι η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Παράλληλα την περασμένη Παρασκευή δεν δόθηκε το «πράσινο φως» για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων και των outlet καθώς επελέγη το άνοιγμα των μικρότερων καταστημάτων με click away, click in shop και SMS στο 13032.

Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ και ΟΠΑΠ Play.

Οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και ΟΠΑΠ Play, που υπολογίζονται σε 30.000, έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα, καθώς από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, έχουν λειτουργήσει ελάχιστα.

Συγκεκριμένα στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές που βρέθηκαν στο βαθύ κόκκινο, οι υπάλληλοι και οι ιδιοκτήτες πρακτορείων δεν έχουν εργαστεί από τις 7 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, τη Δευτέρα ανακοινώθηκε έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων και σε αυτές τις τρεις περιοχές που ξεκινά από τα 1.000 ευρώ και φτάνει έως και τα 4.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών δεν θα συζητηθεί το θέμα του ανοίγματος Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων μετά την απόφαση για επιστροφή στις τάξεις των μαθητών Λυκείου από τη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε χθες, Πέμπτη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το ζήτημα των Γυμνασίων και των Δημοτικών Σχολείων θα τεθεί προς την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας μετά το Πάσχα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, κατά πληροφορίες, δεν θα τεθεί το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης μετακινήσεων από δήμο σε δήμο τις καθημερινές, παρά το «σήμα» που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία συνέντευξή του στο STAR ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ νωρίς να τεθεί το θέμα της μετακίνησης από νομό σε νομό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Ημέρα ανακοινώσεων για την Ελλάδα - Θα αλλάξει η στρατηγική εμβολιασμού ή όχι;