Εστίαση: Πότε θα ανοίξουν μπαρ και καφετέριες

Γιώργος Μαρής

Απαντήσεις για το φλέγον ζήτημα της επαναλειτουργίας της εστίασης έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξει η εστίαση μετά το Πάσχα παρά νωρίτερα, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την σημερινή ενημέρωση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα πρόωρη της συζήτηση για επαναλειτουργία μπαρ και καφετεριών σε εξωτερικούς χώρους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέλυσε τα επόμενα βήματα για την διάθεση των self tests και την άρση των μέτρων ανακοινώνοντας την διάθεσή τους σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα από την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτή την εβδομάδα θα διαθέσουμε μέσω των φαρμακείων δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως, για παράδειγμα στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη Δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη

Αναφορικά με το πότε θα γίνουν τα self tests διαθέσιμα προς τον γενικό πληθυσμό η ίδια ανέφερε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, τονίζοντας, «το νέο συμπληρωματικό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί για τη σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων».

«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τήρηση των κανόνων μπορεί πράγματι να δώσει ανάσες στην αγορά και να συμβάλει στην εκτόνωση της κοινωνίας. Είναι, ωστόσο, ανάγκη να αποφεύγονται φαινόμενα συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε πλατείες, όπως και σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων που διαθέτουν καφέ take away. Είναι άδικο να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των δικών μας την ώρα που πλησιάζουμε στην έξοδο από την κρίση της πανδημίας», ανέφερε στη συνέχεια και κατέληξε

«Καλούμε όλους να κάνουν υπομονή, είμαστε στο τελευταίο μίλι, οι συμπολίτες μας στην πλειοψηφία τους έχουν τηρήσει τα μέτρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Λίστες από αεροδρόμια και σύνορα ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved