ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης για self test: Από Πέμπτη η δωρεάν διάθεσή τους σε 900.000 εργαζόμενους

Self test
INTIME

Την Πέμπτη θα ξεκινήσει η δωρεάν διάθεση self test σε άλλους 900.000 εργαζομένους όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για την επόμενη φάση του σχεδίου διάθεσης self test – μετά το άνοιγμα των Λυκείων – μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοινώνοντας ότι η δωρεάν διάθεση σε 900.000 εργαζομένους θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

«Μέσα στην εβδομάδα από την Πέμπτη θα διατεθούν self test και σε άλλες κατηγορίες πολιτών σε 900.000 εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης στο OPEN.

Σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύεται από τα πρώτα στοιχεία ότι τα self test είναι αποτελεσματικά.

Ερωτηθείς για το Πάσχα είπε ότι «είναι νωρίς να μιλήσουμε» για τη μετακίνηση εκτός νομού σχολιάζοντας ότι «είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία».

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς ο κ. Γεραπετρίτης κάλεσε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μην διστάζουν και να πάνε να εμβολιαστούν.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα, σήμερα, Τρίτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη «9 στα 10 self test που είχαν δηλωθεί θετικά επιβεβαιώνονται από τα rapid test»

«Αποδεικνύεται έτσι ότι είναι μέτρο που βοηθάει στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών και την μείωση της διασποράς της πανδημίας» συμπλήρωσε η κυρία Πελώνη η οποία έκανε λόγο για θετική ανταπόκριση των πολιτών με το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως είπε, μάλιστα, έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία εντοπισμού του ΑΜΚΑ των εργαζομένων αυτών των κατηγοριών προκειμένου στη συνέχεια να μπορούν να προμηθευθούν δωρεάν self test από τα φαρμακεία.

Ωστόσο η κυρία Πελώνη τόνισε εκ νέου ότι «ακόμα και αν είμαστε αρνητικοί στα test δεν εφησυχάζουμε στην εφαρμογή των μέτρων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Κυψέλη: Έγκυος η γυναίκα που καταγγέλλει επίθεση με καυστικό υγρό