ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιωτική θητεία: Στους 12 μήνες από Μάιο – 9μηνο σε παραμεθόριες περιοχές

Στρατιωτική θητεία: Στους 12 μήνες από Μάιο – 9μηνο σε παραμεθόριες περιοχές

Τι πρέπει να προσέξετε στην επιλογή 9μηνου ή 12μηνου.

Μπορεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού «Πενταγώνου» να έχει στην κορυφή της ατζέντας την εξοπλιστική ενίσχυση των τριών Κλάδων με νέα οπλικά συστήματα και Μέσα, ωστόσο, παράλληλα «τρέχει» και το σχέδιο για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με ανθρώπινο δυναμικό.

Πέρα από τις προσλήψεις μονίμων, μέσα από το θεσμό των Ο.Β.Α. και των ΕΠ.ΟΠ. ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κατόπιν εισηγήσεων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και των Αρχηγών των τριών Επιτελείων, έχει αποφασίσει να προχωρήσει και σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας στο Στρατό Ξηράς.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι στρατιώτες θα υπηρετούν και στο Στρατό Ξηράς 12 μήνες, τρεις μήνες δηλαδή περισσότερο απ’ όσο είναι τώρα. Έτσι η θητεία θα είναι ίδια για στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες.

Όπως έγινε γνωστό, το σχέδιο εξίσωσης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, και για τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επομένως, όσοι σκοπεύουν να παρουσιαστούν στην ΕΣΣΟ του Μαΐου θα πρέπει πολύ προσεκτικά να κάνουν την επιλογή για το πού θέλουν να πάνε. Θα πρέπει δηλαδή να επιλέξουν αν θα υπηρετήσουν 9 μήνες στην παραμεθόριο χωρίς μετάθεση ή θα δηλώσουν 12μηνο και θα υπηρετήσουν τη μισή θητεία (έξι μήνες) στην παραμεθόριο και την υπόλοιπη κοντά στην περιοχή που διαμένουν.

Επισημαίνουμε πως αυτό ισχύει όχι μόνο για τον Στρατό Ξηράς, αλλά και για την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

AstraZeneca: Η ΕΕ κινήθηκε νομικά κατά της εταιρείας για τις παραδόσεις των εμβολίων