ΕΛΛΑΔΑ

Διαδημοτικές μετακινήσεις και SMS στο 13033: Ίσως και τη Μ. Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Διαδημοτικές μετακινήσεις και SMS στο 13033: Ίσως και τη Μ. Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε εξέλιξη βρίσκεται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, ημέρα ανοίγματος της εστίασηςθα αποτελέσει παρελθόν και ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων, αλλά και των SMS στο 13033.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr ίσως και αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την κατάργηση του SMS και την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων από τις 3 Μαΐου.

Στο θέμα των μετακινήσεων αναφέρθηκε σήμερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Αριστοτελία Πελώνη, η οποία διευκρίνισε ότι αναφορικά με τις υπερτοπικές μετακινήσεις, αυτές θα επιτραπούν με το άνοιγμα του τουρισμού. Ενώ για τις διαδημοτικές «λογικό είναι να επιτραπούν με το άνοιγμα της εστίασης, στις 3 Μαΐου, ωστόσο αυτό θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών».

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος μένει για παράδειγμα στον Πειραιά θα μπορεί να μεταβεί για φαγητό ή για καφέ στην Αθήνα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το SMS στο 13033, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί από τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων ισχύει τις καθημερινές, εξαιρουμένων των μετακινήσεων σε κομμωτήρια και καταστήματα. Επίσης, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης για σωματική άσκηση με τον κωδικό «6».

Για το ίδιο θέμα μίλησε νωρίτερα και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επισημαίνοντας πως από τη Δευτέρα 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν