ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας: Αγάπη, ελπίδα, αλληλεγγύη - Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Πάσχα των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας: Αγάπη, ελπίδα, αλληλεγγύη - Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Από τα Πάθη στην Ανάσταση! Το μήνυμα της αγάπης, της πίστης και της ελπίδας αντηχεί σε όλο τον κόσμο - Ο ελληνικός λαός βγαίνει από έναν ακόμη Γολγοθά και αποδεικνύει πως με δύναμη, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα μπορεί να καταφέρει τα πάντα

Πάσχα το τερπνόν, άμωμον, μέγα. Σήμερον πάσα κτίσις αγάλλεται και χαίρει, ότι Χριστός Ανέστη και Άδης εσκυλεύθη. Συμβολισμοί του Φωτός και του σκότους, της Ζωής και του θανάτου.

Η Κυριακή του Πάσχα αποτελεί πηγή έμπνευσης και εσωτερικής ανάτασης για τον άνθρωπο. Από τα ματωμένα σεντόνια στον άδειο τάφο του Κυρίου, ο κόσμος σηματοδότησε τότε μια διαφορετική εποχή καινούργιων, γενναίων ξεκινημάτων, γεμάτων ελπίδα, προσμονή και όνειρα.

Η Εβδομάδα των Παθών, σηματοδοτεί, πέρα από το θρησκευτικό της νόημα, την έναρξη μιας εποχής σκέψης και περισυλλογής για τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι η εβδομάδα κατά την οποία ακόμα και άτομα τα οποία δεν εκκλησιάζονται τακτικά αισθάνονται την ανάγκη να πάνε στην εκκλησία, ν’ ανάψουν ένα κεράκι και να σκύψουν συλλογισμένοι το κεφάλι μπροστά στο Πάθη του Κύριου μας.

Ξέρετε, ακόμα και αν είσαι άθεος ή πιστεύεις σε άλλη θρησκεία, τα Μαρτύρια του Ιησού Χριστού συγκλονίζουν. Είναι οι κραυγές στον Γολγοθά, είναι η Σταύρωση, είναι το μοιρολόι της Παναγίας, της μητέρας όλων μας, είναι η συγχώρεση των βασανιστών Του και το μαρτυρικό «Τετέλεσται». Καμιά θειότερη παράκληση απ’ αυτή δεν υψώθηκε στον ουρανό στο πέρασμα των αιώνων. Δεν ήταν προσευχή ανθρώπου, αλλά προσευχή Θεού προς Θεό, γιατί οι άνθρωποι δέν ξέρουν να συγχωρέσουν ούτε την αγνότητα στους αγνούς, ούτε τη δικαιοσύνη στους δικαίους.

Σήμερα, όλη η Ελλάδα γιορτάζει. Η Ορθοδοξία στα πέρατα της γης μεταφέρει το μήνυμα της χαράς, της αισιοδοξίας, της αγάπης, της μεγάλης νίκης της ζωής επί του θανάτου: «Χριστός Ανέστη»!

H μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης έχει προσωπικό νόημα γιατί αγγίζει τον πόνο του καθενός από εμάς, τη δυστυχία, το πένθος, τον καθημερινό αγώνα. Τα πάθη μας, οι προδοσίες, οι πειρασμοί, οι πλάνες, οι απογητεύσεις, οι δυσκολίες είναι το τοπίο μέσα στο οποίο διαμορφώνεται η ζωή μας, με την Ανάσταση του Κύριου να μας δείχνει το δρόμο για την προσωπική μας λύτρωση. Είναι μια ευκαιρία για να κάνει ο καθένας από εμάς την ενδοσκόπησή του, για να ρίξει μια διεισδυτική ματιά στον εσωτερικό του κόσμο και να αναλογιστεί την πορεία του, τις αξίες του και τους στόχους του.

Το Πάσχα, η μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας, έχει χρώμα ελληνικό, ιδιαίτερο, ένα πνεύμα που βασίζεται στην κατάνυξη, στην πίστη, στην προσμονή για Ανάσταση, κυρίως εσωτερική και πνευματική. Σήμερα γιορτάζουμε το πέρασμα από τον πόνο στη λύτρωση.

Η Εβδομάδα των Παθών, πιο επίκαιρη από ποτέ, μιας και η σκιά του φονικού κορονοϊού έχει καλύψει τον πλανήτη, άπλωσε τη θλίψη αλλά και τον προβληματισμό επάνω στο Σταυρό του μαρτυρίου του Θεανθρώπου, που για τον καθένα μας είναι μία ανάγκη δικαίωσης και αναζήτησης μιας πασχαλιάς, μιας λύτρωσης.

Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που κληθήκαμε να ζήσουμε το τελευταίο διάστημα, ο ελληνικός λαός, απέδειξε και πάλι τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και τα ψυχικά του αποθέματα.

Ως λαός ανοιχτός, φωτεινός πρέπει να βρούμε τη δύναμη να αντέξουμε τα πάθη μας, να τα πολεμήσουμε και να τα νικήσουμε για μια ακόμη φορά.

Η Ανάσταση του Χριστού και το Άγιο Πάσχα, ας είναι και πάλι οι δυνάμεις εκείνες που θα δείξουν ότι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να μαχόμαστε και να νικάμε όταν είμαστε ενωμένοι.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Η συντακτική ομάδα του Newsbomb.gr εύχεται ολόθερμα σε όλους τους αναγνώστες μας «Καλό Πάσχα» με υγεία και προκοπή. Ας είναι αυτές οι μέρες οι τελευταίες που ο ελληνικός λαός αγωνιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.