ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός: Ρεκόρ με 108.576 την Τετάρτη παρά τις καθυστερήσεις και τις ουρές - Ο στόχος του Μαΐου

Εμβολιαστικό κέντρο
InTime

Εμβόλιο κορονοϊού: Πατάει «γκάζι» το σχέδιο «Ελευθερία» με την Ελλάδα να κάνει ρεκόρ εμβολιασμών την Τετάρτη (5.05) με 108.576 χορηγήσεις σε πολίτες. Τεράστιες ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα, μεγάλες καθυστερήσεις στο Περιστέρι. Το χρονοδιάγραμμα των δόσεων που θα έρθουν στη χώρα.

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράνε οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, καθώς επιβεβαιώθηκε το ρεκόρ που προανήγγειλαν το απόγευμα οι κ. Βασίλης Κικίλιας και Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη έγιναν στη χώρα 108.576 εμβολιασμοί, οι περισσότεροι από κάθε άλλη ημέρα, εκτινάσσοντας έτσι τον συνολικό αριθμό στους 3.309.788 εμβολιασμούς.

Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση είναι 2.272.659, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις ξεπέρασαν το 1.000.000! Για την ακρίβεια, 1.037.129 συμπολίτες μας έχουν λάβει και τις δυο δόσεις εμβολίου κι έκαναν το σημαντικότερο βήμα προς την «Ελευθερία».

Τα στατιστικά του εμβολιασμού στην Ελλάδα

Tο χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων για τον Μάιο

  • Η Pfizer θα προμηθεύσει 2.150.000 δόσεις
  • Η Moderna 350.000 δόσεις
  • Η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε την παράδοση 220.000 δόσεων ενώ αναμένεται έγκριση για επιπλέον 80.000 δόσεις.
  • Η Astrazeneca επιβεβαίωσε την παράδοση 150.000 δόσεων και περιμένουμε επιβεβαίωση για πάνω από 300.000 δόσεις ακόμα.

Μιλώντας για τους εκπαιδευτικούς στη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έκαναν προτεραιοποίηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία και ήδη έχει εμβολιαστεί το 30% εξ αυτών με την πρώτη δόση, ενώ το 70% έχει κλείσει ραντεβού για αν εμβολιαστεί μέσα στο Μάϊο.

Αναπτύσσονται 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, 1.200 στο ΕΣΥ και 300 στους mega εμβολιαστικούς σταθμούς και εντός του Μαΐου θα προστεθούν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα από το ΕΣΥ αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα.

Από σήμερα στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr έχει ανέβει η φόρμα που μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση «Ελευθερία». Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί περαιτέρω τον Ιούνιο.

Καθυστερήσεις αλλά και προσμονή για το εμβόλιο

Από τη Μεγάλη Εβδομάδα όλοι οι άνω των 30 συρρέουν στα εμβολιαστικά κέντρα για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τη ζήτηση στις ηλικιακές ομάδες 30 - 39 και 44 - 45 να είναι τεράστια. Όπως θα δείτε στις εικόνες του Newsbomb.gr, η κίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Ειδικότερα στο εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου, από το πρωί της Τετάρτης σχηματίστηκαν ουρές με τον κόσμο να περιμένει να εμβολιαστεί.

Όπως ανέφεραν πολίτες, στο Newsbomb.gr και τη δημοσιογράφο Ευδοκία Μύτιλη, κάποιοι εξ αυτών χρειάστηκε να περίμενουν ως και 40 λεπτά στην ουρά για να έρθει η ώρα του εμβολιασμού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραντεβού είχαν καθυστερήσει καθώς υπήρξαν προβλήματα στο ίντερνετ του εμβολιαστικού κέντρου. Εν τέλει, αυτά επιλύθηκαν και οι εμβολιασμοί προχώρησαν κανονικά. Ανάλογες εικόνες ήρθαν κι από το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία 6 Μαΐου: «Black out» σε όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ