ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Στο πλευρό των πυρόπληκτων - Σταθμός Πρώτων Βοηθειών στο Αλεποχώρι

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Ε.Ε.Σ.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (20/05/2021) κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετέβη στο Σχίνο Κορινθίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αλεποχωρίου, προκειμένου να συνδράμει τα σώματα της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή, προσφέροντας παράλληλα τις πρώτες βοήθειες στους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Αρχικά το κλιμάκιο μετέβη προς το Μάζι, όπου παρείχε πρώτες βοήθειες στο πυροσβεστικό προσωπικό και πραγματοποίησε περιπολίες σε σπίτια που είχαν εγκαταλειφθεί για λόγους ασφαλείας μετά από σχετική σύσταση της Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει άμεσα λόγω της έντασης της φωτιάς.

Εν συνεχεία, οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. μετέβησαν στο Αλεποχώρι όπου τους παραχωρήθηκε το κτήριο του περιφερειακού Ιατρείου Αλεποχωρίου, το οποίο και μετέτρεψαν άμεσα σε Σταθμό Πρώτων Βοηθειών και Φιλοξενίας Κατοίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την υποστήριξη του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη και σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία.

Με τη βοήθεια νέου κλιμακίου που κατέφτασε από την Αθήνα, προχώρησαν στην καταγραφή των κατοίκων, προσφέροντάς τους τις πρώτες βοήθειες και είδη πρώτης ανάγκης μέχρι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο προς τα Μέγαρα. Επίσης, βοήθησαν πυροσβέστες και κατοίκους που αντιμετώπιζαν προβλήματα είτε στην όραση τους λόγω του πυκνού καπνού είτε είχαν υποστεί εγκαύματα από τη μάχη με τις φλόγες.

Τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. διανυκτέρευσαν και παραμένουν στην περιοχή πραγματοποιώντας περιπολίες στις πυρόπληκτες περιοχές και σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία επιχειρούν όπου κριθεί αναγκαίο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Στα 40.000 στρέμματα η καμένη έκταση από τη φωτιά στην Κορινθία – Πού δίνουμε μάχη τώρα