ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τα συνεχόμενα πάρτι φέρνουν αλλαγές - Σκέψεις για καταστήματα μόνο με εμβολιασμένους

κορονοπάρτι
Mega

Τα πάρτι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού ειδικά μάλιστα τώρα που η μετάλλαξη Δέλτα είναι ήδη εδώ και αποδεδειγμένα, πολύ πιο μεταδοτική - Συναγερμός στις Αρχές

Πάρτι στη Βάρκιζα, στη Μύκονο, στο Γκάζι… Όλοι όρθιοι, χορεύουν στον ρυθμό της μουσικής χωρίς μάσκες και αποστάσεις, παρότι από τις 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι διασκέδασης θα έπρεπε να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για καθήμενους.

Σύμφωνα με το Mega, μετά τα beach party της παραλιακής τα υπαίθρια parties σε ακάλυπτους χώρους, ταράτσες και αποθήκες προκαλούν πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης «Δέλτα».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο ANT1, πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες για κρυφά πάρτι στη Μύκονο, τα οποία διοργανώνονται σε βίλες και σκάφη.

Πρόστιμα και «λουκέτα»

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διενήργησε ελέγχους Παρασκευή και Σάββατο, μεταμεσονύκτιες ώρες, σε καταστήματα εστίασης σε νότια και ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σε 3 από αυτά για παραβίαση μέτρων κατά της Covid-19.

Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια.

Εστίαση: Μόνο με εμβολιασμένους οι εσωτερικοί χώροι;

Την ίδια ώρα, ανατροπές στο πλάνο λειτουργίας της εστίασης από τις 15 Ιουλίου φαίνεται πως φέρνει η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων αλλά και η μετάλλαξη «Δέλτα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη και είτε αύριο, είτε στις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες ανακοινώσεις.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να επιτρέπει μόνο εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους, αφού όλα δείχνουν πως δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα των μεικτών εσωτερικών χώρων, τουλάχιστον με την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Ο χειμώνας και με τη «Δέλτα» θα είναι χειρότερος – Επείγει ο εμβολιασμός