ΕΛΛΑΔΑ

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: «Θα υπάρξουν νέα lockdown σε νησιά αν παρατηρηθούν φαινόμενα Μυκόνου»

Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: «Θα υπάρξουν νέα lockdown σε νησιά αν παρατηρηθούν φαινόμενα Μυκόνου»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Παραμένει η ανησυχία στα νησιά μετά το lockdown στη Μύκονο που ήρθε ως επακόλουθο της αύξησης των κρουσμάτων αλλά και των φαινομένων συνωστισμού - Τι δηλώνει στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο ΕΟΔΥ να καταγράφει μια σταθεροποίηση όσον αφορά τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το ελληνικό καλοκαίρι έχει… ξεφύγει το κίνδυνο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου τα τελευταία 24ωρα φαίνεται να υπάρχει μια μικρή ύφεση του πανδημικού κύματος «όμως σε περιπτώσεις νησιών με αυξημένο ιικό φορτίο ασφαλώς και θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής για lockdown αν παρατηρηθούν φαινόμενα Μυκόνου».

Τα νησιά που… κινδυνεύουν

Ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν τέσσερα ακόμα νησιά. Πρόκειται για την Πάρο, την Σαντορίνη, την Ίο και την Κρήτη. Είναι ενδεικτικό πως στο Ρέθυμνο, που παρουσιάστηκε αρχικά η μετάλλαξη Δέλτα, μέσα σε ένα μήνα τα ενεργά κρούσματα εικοσαπλασιάστηκαν και από τα 33 έφτασαν τα 703. Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στο Ηράκλειο που τα ενεργά κρούσματα εκτοξεύθηκαν.

«Ανοίγει η Μύκονος»

Σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Μύκονο ως αποτέλεσμα των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δείκτης θετικότητας, που πριν από το μίνι lockdown είχε υπερβεί το 6, ήταν την Τετάρτη σταθεροποιημένος στο 5,3. Εξέλιξη που δημιουργεί αισιοδοξία για πιθανή άρση των περιοριστικών μέτρων στο νησί, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.

Προκειμένου μάλιστα να υπάρξει αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, τα τελευταία εικοσιτετράωρα πήραν εντολή να μεταβούν εκτάκτως στο νησί ακόμα 50 αστυνομικοί, ανεβάζοντας τη συνολική δύναμη στα 190 άτομα (αντί 70 πέρυσι).

Ενόψει της επικείμενης –πλην απροόπτου– άρσης των περιοριστικών μέτρων στο νησί, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ εβδομαδιαίως όσοι εργάζονται στον τουρισμό στα νησιά και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Καβάλα: Δύο νεκροί σε φρικτό τροχαίο – Μοτοσυκλέτα παρέσυρε πεζούς