ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Προς άρση του μίνι lockdown, αύριο οι ανακοινώσεις – Ποια νησιά προβληματίζουν

Μύκονος: Προς άρση του μίνι lockdown, αύριο οι ανακοινώσεις – Ποια νησιά προβληματίζουν

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου αναμένουν με μεγάλη αγωνία τις τελικές αποφάσεις για την άρση του μίνι lockdown.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης του νησιού της Μυκόνου, που βρίσκεται σε καθεστώς μίνι lockdown από το περασμένο Σάββατο 17 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που έχει εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα περιοριστικά μέτρα είναι σε ισχύ μέχρι αύριο, Δευτέρα, με τους επιχειρηματίες να αναμένουν με μεγάλη αγωνία τις τελικές αποφάσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, κυβερνητικά στελέχη έχουν αφήσει με δηλώσεις τους να εννοηθεί ότι τα μέτρα στο νησί των ανέμων θα λήξουν την προαναφερθείσα ημερομηνία, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα να επιβεβαιώνει χθες Σάββατο ότι το μίνι lockodown θα λάβει τέλος τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, είχε αναφέρει ότι τα μέτρα απέδωσαν στη Μύκονο, προαναγγέλλοντας έτσι το «άνοιγμα» του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου προ ημερών προχώρησαν σε μια σειρά από προτάσεις προκειμένου να «ανοίξει» το νησί, στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβανόταν και η χορήγηση μπόνους 150 ευρώ από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται κατά της covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι το μίνι lockdown στο νησί των ανέμων περιελάμβανε απαγόρευση μουσικής καθ'όλη τη διάρκεια του 24ωρου και απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 με 06:00 το πρωί.

Ποια άλλα νησιά προβληματίζουν

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η εικόνα και άλλων νησιών και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νησιά: Πάρος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κρήτη, αλλά και η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα νέα συμπτώματα της Covid-19: Οι διαφορές μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων