ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δεκάδες μέτωπα σε όλη την Ελλάδα – Εικόνες που προκαλούν θλίψη από δορυφόρο

Φωτιά στην Αττική
Σπύρος Μελισσάρης

Φωτιά – Όλες οι ειδήσεις: Δεκάδες πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Τεράστιο το μέτωπο στην Εύβοια που κατακαίει από άκρη σε άκρη το βόρειο τμήμα του νησιού. Ανησυχία σε Μεσσηνία, Μάνη, Αρχαία Ολυμπία, συνεχίζεται η τιτάνια μάχη στην Αττική.

Εδώ και τρια 24ωρα η Ελλάδα είναι σε «πόλεμο» με τις πυρκαγιές. Δεκάδες μέτωπα σε όλη τη χώρα έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, περιουσίες, σπίτια και κόπους μιας ολόκληρης ζωής των πολιτών, αλλά και πολλά ανυπεράσπιστα ζώα, είτε οικόσιτα είτε ελεύθερα, καθώς παρά τις προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών και Ενόπλων Δυνάμεων, η κατάσταση έχει ξεφύγει και κανείς δεν ξέρει πώς θα τελειώσει ο πύρινος εφιάλτης.

Είναι ενδεικτικό πως στην εικόνα που μεταδίδει δορυφόρος, που καταγράφει ένταση ανέμων, αυξημένες θερμοκρασίες και εστίες πυρκαγιών, μέσα από την εφαρμογή zoom.earth, η Ελλάδα έχει δεκάδες σημεία που είναι κατακόκκινα, λόγω των πολλών μετώπων φωτιάς που υπάρχουν σε πολλά μέρη της επικράτειας.

Δεκάδες εστίες φωτιάς σε όλη την Ελλάδαzoom.earth

Η πλέον τρομακτική εικόνα έρχεται από το μέτωπο της Εύβοιας, όπου φαίνεται το Βόρειο τμήμα του νησιού να καίγεται από άκρη σε άκρη. Από τις ακτές του Ευβοϊκού ως και αυτές του Αιγαίου, η Βόρεια Εύβοια είναι κατακόκκινη στον δορυφορικό χάρτη…

Το μέτωπο στην Εύβοιαzoom.earth

Αντίστοιχα δραματική είναι η κατάσταση και στην Αττική, όπου οι συνεχείς αναζωπυρώσεις προκαλούν διαρκώς έντονη κινητοποίηση πυροσβεστικής αλλά και κατοίκων, που βλέπουν επί τρία 24ωρα την περιοχή τους να φλέγεται χωρίς σταματημό.

Το μέτωπο στην Αττικήzoom.earth

Ομοίως και στην Ηλεία, όπου στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και προς την πλευρά του Πύργου δίνονται διαρκώς μάχες με την πύρινη λαίλαπα.

Τα πύρινα μέτωπα στην Ηλείαzoom.earth

Σε δυο σημεία εστιάζονται οι προσπάθειες στη Μεσσηνία καθώς υπάρχει διπλό μέτωπο το οποίο δείχνει να είναι μεγάλο και κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου.

Το μεγάλο μέτωπο στη Μεσσηνίαzoom.earth
Το δεύτερο μέτωπο στη Μεσσηνίαzoom.earth

Στην Ανατολική Μάνη τα πράγματα γίνονται διαρκώς χειρότερα, με το μέτωπο να εξαπλώνεται προς το Γύθειο και αρκετούς οικισμούς να έχουν εκκενωθεί.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μάνηzoom.earth

Την ίδια στιγμή, ξεπηδούν διαρκώς νέες φλόγες και σε άλλα σημεία της χώρα, όπως στη Φωκίδα, τον Θεολόγο στη Φθιώτιδα αλλά και στα Γρεβενά, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης και πολλές ακόμα περιοχές…

Το μέτωπο στη Φωκίδαzoom.earth

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Πετράκης στο Newsbomb.gr: Ζούμε το φαινόμενων των BigFire