Σπύρος Ψαρούδας: Φοβάμαι για την ανατροπή των ισορροπιών του οικοσυστήματος

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Λευτέρης Παρτσάλης

«Μετά από αυτό που ζούμε επιβάλλεται να αποκτήσουμε πλέον όλοι περιβαλλοντολογική Παιδεία και να την βάλουμε δυναμικά στις ζωές μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ψαρούδας στο Newsbomb.gr

«Με τρομάζει η ιδέα και μόνο η φωτιά να κάψει μέρος του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Πέραν της δασικής καταστροφής θα μιλούμε για μια διατάραξη του οικοσυστήματος», λέει με δραματικούς τόνους στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της περιβαλλοντολογικής οργάνωσης «Καλλιστώ», Σπύρος Ψαρούδας.

Ο κ. Ψαρούδας στην συνέχεια υπογραμμίζει: «Το σύστημα έτεινε να βρει μια ισορροπία μετά από χρόνια και τώρα που βρήκε με το βηματισμό του συνέβη αυτή η καταστροφή. Σκεφτείτε μόνο ο πληθυσμός των ελαφιών είναι ο μόνος (αυτός και της Ροδόπης) που υπάρχει στη χώρα. Εκεί ζούσαν και δύο αγέλες λύκων...Ελπίζω να μην προσχωρήσει εκεί η φωτιά και να φυλαχθούν τα ζώα αυτά γιατί θα μιλούμε για μια διπλή καταστροφή».

Ο Σπύρος Ψαρούδας

Στην συνέχεια ο κ. Ψαρούδας τονίζει πως δεν είναι απλές φωτιές αυτές που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα αλλά είναι δύσκολες: «Είναι μεγάλες φωτιές, οι BigFire οι οποίες δύσκολα ελέγχονται και στο πέρασμα τους αφήνουν εκατοντάδες στρέμματα καμένης γης.

Μετά από αυτό που ζούμε επιβάλλεται να αποκτήσουμε πλέον όλοι περιβαλλοντολογική Παιδεία και να την βάλουμε δυναμικά στις ζωές μας. Και φυσικά να μπει πολιτική προτεραιότητα στο φυσικό περιβάλλον.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δείτε LIVE την πορεία της πυρκαγιάς – Στα 55 τα ενεργά μέτωπα στη χώρα, «μάχες» παντού

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved