ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Λουκίδης: Ποιοι θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση του εμβολίου στην Ελλάδα

Λουκίδης κορονοϊός τρίτη δόση
ΙΝΤΙΜΕ/Γιάννης Δημητρόπουλος

Ο κ. Λουκίδης επισήμανε ότι τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα εθελοντών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που συμμετείχαν σε μελέτες και θα ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που νόσησαν, διευκρινίζοντας ποιοι θα έχουν προτεραιότητα για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης, αναφέρθηκε στο ζήτημα χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και στο ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στην Ελλάδα.

Ο κ. Λουκίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα εθελοντών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που συμμετείχαν σε μελέτες και θα ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που νόσησαν. Πάντως, όπως είπε οι πρώτοι που θα κάνουν τρίτη δόση είναι οι υγειονομικοί.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα λήψης νέων μέτρων, ο καθηγητής Πνευμονολογίας είπε πως σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για αυξημένα μέτρα προστασίας. Επομένως, σε οποιοδήποτε σύμπτωμα ή ακόμα και προληπτικά πρέπει να έχουμε μια παρατήρηση 4-5 ημερών, κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά την εβδομάδα του 15αύγουστου, ίσως έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό περιστατικών. «Είναι αδύνατο να μη γίνουν εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επίσης, θα αυξηθούν και οι ΜΕΘ», σημείωσε ο κ. Λουκίδης.

«Χθες, είχαμε την ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας και την έρευνα της ανοσογονικότητας και της ασφάλειας σε παιδιά 12-17 ετών», που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ανήλικους.

Τέλος, ανέφερε ότι έχουμε χάσει πάνω από 13.000 ανθρώπους.Όσο για το αν θα ξαναγίνει Lockdown, απάντησε πως θα έχουμε ένα φθινόπωρο με όλες τις δραστηριότητες ανοιχτές, εκτός αν ξεφύγει το γεγονός σε μεγάλο βαθμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη «Δέλτα» αλλάζει τα δεδομένα - «Καμπανάκι» για δύσκολο Φθινόπωρο

Ρoή Ειδήσεων