ΕΛΛΑΔΑ

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό με αναπτήρα στο Χαϊδάρι και στην Αθήνα

Δύο συλλήψεις για εμπρησμό με αναπτήρα στο Χαϊδάρι και στην Αθήνα

Στη σύλληψη δύο ατόμων για εμπρησμό προχώρησε η αστυνομία σε Χαϊδάρι και Αθήνα

Χειροπέδες σε δύο άτομα για εμπρησμό με αναπτήρα πέρασαν αστυνομικοί της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 54χρονο Έλληνα που συνελήφθη στο Χαϊδάρι μετά από εμπρησμό στο Σκαραμαγκά και για μια 29χρονη Ιρανή που συνελήφθη επειδή έβαλε φωτιά με αναπτήρα σε δέντρο στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι συλλήψεις έγιναν το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 54χρονος έβαλε φωτιά με αναπτήρα σε χαρτιά και ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης στην είσοδο του οικισμού Αφαίας Σκαραμαγκά. Ευτυχώς, όμως, τον αντιλήφθηκε μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής η οποία και κάλεσε την άμεση δράση και έσβησε με λάστιχο τη φωτιά. Με την περιγραφή της γυναίκας οι αστυνομικοί ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες εντοπίζοντας τελικά τον 54χρονο στο Χαΐδάρι όπου είχε διαφύγει με αυτοκίνητο παρά τις φωνές για να σταματήσει από τους κατοίκους της περιοχής στην οποία έβαλε φωτιά.

Η Ιρανή συνελήφθη στην πλατεία Κουμουνδούρου όταν έβαλε με αναπτήρα φωτιά μικρής έκτασης σε ξερά φύλλα στο έδαφος κοντά σε ένα δέντρο. Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή συνέλαβαν την 29χρονη και έσβησαν τη φωτιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο συλληφθέντες, ο 54χρονος Έλληνας και η 29χρονη Ιρανή, έχουν προφίλ διαταραγμένης προσωπικότητας γεγονός που προβληματίζει τους αστυνομικούς για το ενδεχόμενο οι εικόνες από τις φωτιές των τελευταίων ημερών σε όλη την Ελλάδα να έχουν προκαλέσει περιστατικά μιμητισμού.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 15-8-2021 στις περιοχές Χαϊδάρι και Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός και 29χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό (δύο περιπτώσεις).

Στην πρώτη περίπτωση, ο 54χρονος είχε προκαλέσει πυρκαγιά με χρήση αναπτήρα σε χαρτιά και ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης στην είσοδο του οικισμού Αφαίας Σκαραμαγκά και διέφυγε πεζός, μέχρι την ακινητοποίηση του από αστυνομικούς που περιπολούσαν.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 29χρονη αλλοδαπή που έβαλε με αναπτήρα φωτιά μικρής έκτασης σε ξερά φύλλα στο έδαφος, πλησίον δέντρου σε πλατεία του κέντρου της Αθήνας. Προστρέξαντες αστυνομικοί άμεσα την κατέσβησαν και οδήγησαν την κατηγορούμενη στο οικείο τμήμα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Βίλια: Τρία τα μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς - Ρίχνεται στη «μάχη» και το θηριώδες Ilyushin