ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στην Ελλάδα: Παραμένουν οι δυνάμεις στα Βίλια, 34 νέες δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Φωτιά
Παραμένει η γενική επιφυλακή σε όλη τη χώρα.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Φωτιά - Όλες οι ειδήσεις: Η πυρκαγιά που κατέκαψε το όρος Πατέρας στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων έχει οριοθετηθεί αλλά στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. Συναγερμός το Σάββατο στο Αργάσι Ζακύνθου, σε μια από τις 34 νέες δασικές εστίες που εκδηλώθηκαν σε μια ημέρα στην Ελλάδα.

Ένα καλοκαίρι πολύ δύσκολο είναι το φετινό για την Ελλάδα, με τον Αύγουστο να αποδεικνύεται ο πιο «μαύρος» μήνας εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα. Πάνω από 1,5 εκατ. στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, περιουσίες χάθηκαν, σπίτια καταστράφηκαν και άνθρωποι έμεινα να κοιτούν σε απόγνωση πάνω από το «μαύρο» τοπίο που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Το τελευταίο μεγάλο μέτωπο που απασχόλησε τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, αλλά και όσες έσπευσαν από το εξωτερικό σε βοήθεια, ήταν αυτό των Βιλίων. Εκεί, συνεχίζουν να επιχειρούν αρκετοί πυροσβέστες, με τη συνδρομή του Στρατού και εθελοντών, έτσι ώστε να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξει κίνδυνος από τυχόν αναζωπυρώσεις.

Συγκεκριμένα, στα Βίλια συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συνδρομή παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 143 πυροσβέστες και 46 οχήματα από την Πολωνία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συναγερμός στο Αργάσι

Υπό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (21.08) στο Αργάσι Ζακύνθου. Η πυρκαγιά είναι επί της ουσίας υπό έλεγχο, με τα εναέρια μέσα να έχουν σταματήσει τις επιχειρήσεις τους, αλλά τις επίγειες δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο έτσι ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις και τυχόν προβλήματα.

Σε νωρίτερη επικοινωνία του Newsbomb.gr με το γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκε ότι η εικόνα είναι κατά πολύ βελτιωμένη, επιβεβαιώθηκε ότι τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει πλέον τις ρίψεις και πως η οριοθέτηση ήταν θέμα χρόνου.

Μεγάλη κινητοποίηση στη Ζάκυνθο

Λίγο μετά τις 16:30 ξέσπασε η πυρκαγιά κοντά στην κοινότητα του Αργασίου στη Ζάκυνθο. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν αρκετά σπίτια.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα imerazante.gr, στην περιοχή ήταν αρκετά ισχυροί με ένα PZL να είναι το πρώτο εναέριο μέσο που επιχείρησε.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, υπήρξε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους που ήθελαν να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα, κάτι που έγινε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, στο σημείο επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εκδηλώθηκαν 34 νέες πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Η πυρκαγιά της Ζακύνθου ήταν μια από τις 34 νέες που εκδηλώθηκαν σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα. Το Σάββατο (21.08) ήταν, δηλαδή, μια ακόμα ημέρα με διψήφιο αριθμό νέων ενάρξεων αν και όπως αναφέρεται οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο με άμεση παρέμβαση.

Η γενική επιφυλακή παραμένει για όλες τις οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών που καταγράφονται καθημερινά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η πίεση επανέρχεται στο σύστημα Υγείας - «Άλμα» σε διασωληνωμένους την τελευταία εβδομάδα