ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός: Ποιοι θα πάρουν σειρά στην υποχρεωτικότητα – Σκληρή στάση για τους ανεμβολίαστους

Μέτρα ανεμβολίαστοι
Σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου τα νέα μέτρα για εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και το σύνολο της κοινωνίας.
InTime

Ανεμβολίαστοι: Στο… στόχαστρο των νέων μέτρων μπήκαν όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Ακολουθούν κι άλλες ομάδες εργαζόμενων που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά το εμβόλιο, την ώρα που ο κορονοϊός «καλπάζει» και καταρρίπτει ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα…

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η Τρίτη (24.08), σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τόσο γιατί ανακοινώθηκαν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και τα οποία αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, όσο και γιατί σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα.

Τα μηνύματα από την εξέλιξη της πανδημίας δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά, ενώ ο εμβολιασμός έχει «πέσει» όπως παραδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στη διάρκεια του Αυγούστου λόγω και της καλοκαιρινής ραστώνης. Στόχος, ωστόσο, είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν να «τονώσουν» το πρόγραμμα εμβολιασμών και να ανέβει το ποσοστό κάλυψης στη χώρα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το δύσκολο φθινόπωρο κι ο ακόμα πιο δύσκολος χειμώνας, χωρίς μεγάλες επιπτώσεις στο ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, υπάρχουν έντονες σκέψεις για να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, πέραν όσων έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτόν με τους ιδιώτες γιατρούς και τους φαρμακοποιούς να υποχρεούνται επίσης να κάνουν το εμβόλιο. Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις επέκτασης υποχρεωτικότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και για όσους καταταγούν για να υπηρετήσουν, όπως και γενικότερα στους ένστολους σε όλη τη χώρα.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται να αρχίσουν να βγαίνουν ολοένα και περισσότεροι υγειονομικοί που αρνούνται τον εμβολιασμό σε αναστολή. Αυτό προφανώς επιφέρει τον κίνδυνο να υπάρξουν μεγάλα κενά στο ΕΣΥ, τα οποία σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης θα καλυφθούν από αναδιάταξη προσωπικού, χρήση ιδιωτικών υπηρεσιών και νέες προσλήψεις με τρίμηνες συμβάσεις.

Στο ερώτημα του τι θα ισχύει στις εκκλησίες, καθώς δεν ανακοινώθηκε κάτι από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα μέτρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται με μάσκες στους ναούς και η πληρότητα θα καθορίζεται από τα τετραγωνικά μέτρα της κάθε εκκλησίας.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου ως τις 31 Μαρτίου 2022

Η πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα

Στη διάρκεια της Τρίτης (24.08), πραγματοποιήθηκαν 29.298 εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Από αυτούς, οι 15.130 αφορούσαν χορήγηση πρώτης δόσης ενώ 16.217 ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 11.215.341 εμβολιασμοί στη χώρα από την έναρξη του προγράμματος «Ελεθερία». Εξ αυτών οι 5.932.269 αφορούσαν τη χορήγηση πρώτης δόσης, ενώ 5.651.654 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Εμβολιασμοί 24 Αυγούστου
Η πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα μέχρι τις 24 Αυγούστου 2021.emvolio.gov.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι lockdown και στη Μεσσηνία – Παράταση σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο