Θεσσαλονίκη: Καθημερινά τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο Μετρό

Newsbomb

Έχει ήδη παραδοθεί και ο 15ος συρμός
ThessToday

Δοκιμαστικά δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Εδώ και δύο μήνες πραγματοποιούνται καθημερινά δοκιμαστικά δρομολόγια από το αμαξοστάσιο της Πυλαίας έως το σταθμό «Συντριβάνι» από την Αττικό Μετρό, με τις εργασίες του έργου να προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, ενόψει της χρονιάς-ορόσημο για τη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι το 2023 που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Μετρό, ενώ έχει ήδη παραδοθεί και ο 15ος συρμός.

Ειδικότερα, η Αττικό Μετρό τεστάρει καθημερινά το σύστημα λειτουργίας των τρένων, πραγματοποιώντας έως και τρία δρομολόγια και με ταχύτητα γύρω στα 15 χιλιόμετρα την ώρα.

Με γνώμονα το υπερσύγχρονο και προηγμένο software που εφαρμόζεται στα τρένα του Μετρό Θεσσαλονίκης, η διάρκεια των δοκιμαστικών δρομολογίων θα αγγίξει ακόμη και τους 18 μήνες, δεδομένου ότι θα είναι χωρίς οδηγό και με πολύ εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thesstoday.gr, το βάρος των δοκιμαστικών λειτουργιών πέφτει κυρίως στην ακρίβεια χιλιοστού που πρέπει να σταματά ο συρμός του τρένου στην αποβάθρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν ανοίγει η πόρτα.

Τα προκαταρκτικά τεστ που εξετάζονται ενδελεχώς από τους ανθρώπους της Αττικό Μετρό θα διαρκέσουν επιβεβαιωμένα 18 μήνες και αφορούν αυτούς καθ’ αυτούς τους συρμούς, είτε τις σιδηροτροχιές, είτε την ολοκληρωτική αυτοματοποιημένη κίνηση του μετρό, το σύνολο δηλαδή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος θα εγγυάται την καθημερινή ασφαλή λειτουργία του. Επίσης, στον «πυρήνα» των ελέγχων βρίσκονται και οι ταχύτητες των τρένων, καθώς θα πρέπει το τρένο να «κόβει» ή να επιταχύνει ταχύτητα όταν συναντά ένα άλλο εντός της γραμμής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει σημειωθεί παραγωγική πρόοδος στις ταχύτητες, ξεκινώντας αρχικά με 5 χιλιόμετρα την ώρα, συνεχίζοντας με 10 – 15, με στόχο ο συρμός να πιάσει τελική, η οποία θα φτάνει σημειακά στα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Η διαδρομή των δοκιμαστικών δρομολογίων θα επεκταθεί στο σύνολο της βασικής γραμμής, δηλαδή, από το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό (ΟΣΕ), όταν αποσπαστούν και επανατοποθετηθούν οι αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου. Ωστόσο, η επιδομή, δηλαδή το στρώσιμο των ραγών, έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τη Βενιζέλου, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι μόλις ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα οι εργασίες των αρχαιολόγων στον πολύπαθο σταθμό, το μετρό θα είναι έτοιμο για τον ολοκληρωμένο δοκιμαστικό έλεγχό του.

Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου, πλην των εργασιών που αφορούν τη συντήρηση και την ανάταξή του.

Παράλληλα, για τις ανάγκες του μετρό έχουν ζητηθεί 18 συρμοί, έως τώρα έχουν φτάσει οι 15 και μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα καταφθάσουν και οι τελευταίοι τρεις. Η διαδικασία που ακολουθείται θα είναι: έλεγχος των συρμών στην ειδική γραμμή στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, έλεγχος ηλεκτροδότησης, έλεγχος σημάτων ασφαλείας, έλεγχος διαδρομής με τον ειδικό συρμό, έλεγχος διαδρομής επιβατικών συρμών που θα χρησιμοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί το μετρό, με «πυξίδα» το 2023.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για επικείμενο ανασχηματισμό: «Είναι καθαρά θέμα του πρωθυπουργού»

Ρούμπεν Σεμέδο: Με χειροπέδες στον Εισαγγελέα - Συνελήφθη και ο Νιγηριανός (vid)

Απίστευτες σκηνές στη Χαλκίδα: Του έπεσε το σκάφος από το τρέιλερ του αμαξιού (pics)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved