ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα: Έρχονται διώξεις και για όσους τα χρησιμοποίησαν

Σκάνδαλο με πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα: Έρχονται διώξεις και για όσους τα χρησιμοποίησαν
Θα ζητηθούν διώξεις και για όσους έκαναν χρήση των πλαστών πιστοποιητικών για εμβολιασμό κατά του κορονοϊο δήλωε ο υπουργός Υγεία Θάνος Πλεύρης

Ξεκάθαρος ότι θα ζητηθούν διώξεις και για όσους έκαναν χρήση των πλαστών πιστοποιητικών για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού που εκδόθηκαν από τη διοικητική υπάλληλο στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας εμφανίστηκε ο υπουργός Υγεία Θάνος Πλεύρης

Διώξεις και για όσους έκαναν χρήση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που εκδόθηκαν από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλευρής εξηγώντας ότι αυτό ζητήθηκε από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στο πλαίσιο της κατάθεσης του σχετικού φακέλου στον εισαγγελέα μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί.

«Μίλησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να σταλεί ο φάκελος στον εισαγγελέα. Θα ζητηθεί η δίωξη και όσων έκαναν χρήση των πλαστών πιστοποιητικών» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης εξηγώντας ότι η ΕΔΕ είναι μια δυναμική διαδικασία και προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής είναι «44 οι περιπτώσεις που έχουν ταυτοποιηθεί ως ύποπτα περιστατικά».

Με την ενδεχόμενη άσκηση δίωξης θα μπορεί να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων καθώς και αν κάποιοι από τους εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, μάλιστα, σε καταγγελίες για άτομα που έχουν πάρει ψευδείς δηλώσεις νόσησης προκειμένου να πάρουν τη βεβαίωση 6μηνου που αίρει περιορισμούς για όσους τυχόν δεν έχουν εμβολιαστεί

To τριπλό πλαίσιο ποινών για πλαστά πιστοποιητικά

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε, επίσης, στο τριπλό πλαίσιο θωράκισης του συστήματος εξηγώντας ότι θα κινείται στη λογική αυστηρές κυρώσεις, διοικητικές κυρώσεις που φτάνουν μέχρι την απόλυση και δυσβάσταχτα πρόστιμα.

«Οι κυρώσεις είναι ήδη αυστηρές δεν χρειάζεται κάτι. Οι διοικητικές κυρώσεις θα φτάνουν μέχρι την απόλυση με τη δική μου κίνηση να είναι να κινηθούν αρχικά οι διαδικασίες διαθεσιμότητας ενώ επεξεργαζόμαστε μια διάταξη οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο για ψευδείς δηλώσεις ή υπαλλήλων που εμπλέκονται σε έκδοση πλαστών πιστοποιητικών να είναι τέτοιας φύσεως που θα είναι αποτρεπτικά» εξήγησε ο κ. Πλεύρης. «Δεν θα επιτρέψουμε κανείς να εξαπατήσει το σύστημα και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα

Το σκάνδαλο με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που εκδόθηκαν από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσαςέχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης αναμένεται να προσκομίσει σήμερα στον εισαγγελέα τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν αδιάθετα εμβόλια στο Κέντρο Υγείας από τους κωδικούς των οποίων προέκυπτε ότι αυτά είχαν γίνει σε συγκεκριμένους πολίτες. Πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο εμφανίζεται μια διοικητική υπάλληλος, η οποία φαίνεται να είχε τουλάχιστον μια συνεργό, μια νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαιναν στην επιβεβαίωση των «αόρατων» εμβολίων.

Γιατί έγιναν 40.000 εμβόλια στο Κέντρο Υγειάς στον Παλαμά Καρδίτσας

Εξηγώντας, δε, γιατί έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Παλαμά ενώ το χωριό έχει μόνο 6.000 κατοίκους, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια ιδιαιτερότητα καθώς ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε εμβόλια Pfizer στην ευρύτερη περιοχή. «Έχουμε 5.000 αλλαγές στον Ταχυδρομικό Κώδικα για να γίνουν εμβόλια στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας και τα ελέγχουμε όλα» είπε χαρακτηριστικά. Όπως διευκρίνισε, πάντως, «οι πολλοί εμβολιασμοί έχουν γίνει σε χρόνο που δεν υπήρχε συζήτηση κυρώσεων και υποχρεωτικότητας».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από τα περισσότερα επιπλέον εμβόλια, τα περισσότερα φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την περιοχή καταγωγής μιας υπαλλήλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση ΤΩΡΑ: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στην άνοδο του Κηφισού λόγω τροχαίου

«Για τη γυναίκα μου»: Έμπλεξε άσχημα ο Πέτρος Φιλιππίδης...

Mad Clip: Σήμερα η κηδεία του τράπερ - Θα μεταδοθεί live από YouTube