ΕΛΛΑΔΑ

Μακρή: Αν το υποδείξουν οι ειδικοί ενδεχομένως να υπάρξει και κλείσιμο των σχολείων

Σχολείο μαθητές κλείσιμο
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο σχολείων και αλλαγή των πρωτοκόλλων που έχουν ανακοινωθεί άφησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή
INTIME

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο σχολείων και αλλαγή των πρωτοκόλλων που έχουν ανακοινωθεί άφησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

«Εάν και εφόσον υπάρχει έξαρση, εάν και εφόσον οι ειδικοί το υποδείξουν, προφανώς και τα σχολεία θα έχουν διαφορετικά πρωτόκολλα και ενδεχομένως κλείσιμο» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή τρεις ημέρες πριν την επάνοδο των μαθητών στις σχολικές αίθουσες το πρωί της Δευτέρας, 13 Σεπτεμβρίου.

«Αλλά με το εάν και εφόσον, εμείς δεν μπορούμε ούτε πολιτική να ασκήσουμε, ούτε μέτρα να υποδείξουμε» πρόσθεσε η Ζέττα Μακρή μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Η ίδια πρόσθεσε ότι με το άνοιγμα των σχολείων ενδεχομένως θα καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων, «αλλά θα είναι απότοκο των αυξημένων τεστ και όχι γιατί το σχολείο επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τη δημόσια υγεία».

Μιλώντας ειδικά για το πρωτόκολλο που προβλέπει κλείσιμο ενός τμήματος μόνο εάν τα κρούσματα φτάσουν «50% συν 1» η κυρία Μακρή τόνισε ότι «εάν κάποια στιγμή οι ειδικοί αποφανθούν ότι υπάρχουν ειδικά επιδημιολογικά δεδομένα και πρέπει να διαφοροποιηθεί «προφανώς και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες».

Τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, επανέλαβε, επίσης, τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εκτός από την ώρα της γυμναστικής, αερισμό των αιθουσών, διαφορετικό προαυλισμό των τάξεων και τα «πάρα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα» σε περίπτωση κρούσματος.

Απουσία σε μαθητή που απουσιάζει και δεν είναι κρούσμα κορονοϊού

Η Ζέττα Μακρή απάντησε και στο ερώτημα τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιλέξει να μην στείλει το παιδί του στο σχολείο εάν υπάρχει κρούσμα στο τμήμα του, επεσήμανε ότι «προφανώς και θα παίρνει απουσίες». Πρόσθεσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες των γονέων αλλά ακολουθώντας και πέρσι τις οδηγίες των ειδικών, η δημόσια υγεία δεν επιβαρύνθηκε από τη λειτουργία των σχολείων.

Βεβαίωσε, τέλος, ότι το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει με όλα τα κενά καλυμμένα, υπάρχει παράλληλη λίστα όπου δηλώνουν διαθεσιμότητα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ενώ τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία ήδη από τον Ιούλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Nέα μέτρα: Αλλάζουν όλα από 13 Σεπτεμβρίου - Νέα πραγματικότητα για ανεμβολίαστους

Ο απρόβλεπτος ανασχηματισμός, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και τα «ρέστα» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Υπόθεση Σεμέδο-Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Ανοίγουν» κινητά μετά τις καταγγελίες της μητέρας της 17χρονης